Suudi Arabistan'da petrol tesisine saldırı!

Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesisine saldırı düzenlendi. İki tankın alen aldığı saldırıyı Husiler üstlendi.

GİRİŞ 25.03.2022 22:24 GÜNCELLEME 25.03.2022 22:25
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İran destekli Husiler Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan Suudi Aramco petrol deposunu vurdu. Yetkililer saldırı sonucu petrol deposunun yakınında bulunan 2 tankın alev aldığını açıkladı.



Yetkililer olayda can kaybı bulunmadığını belirtirken, Husi Askeri Sözcüsü Yahya Sarea Husilerin, Suudi Aramco'nun tesislerine füzelerle, ülkenin Ras Tanura ve Rabigh şehirlerindeki rafinerilere ise insansız hava araçlarıyla saldırdığını söyledi.

Sarea ayrıca saldırının Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'daki tesisleri de hedef aldığını belirtti.

FORMULA 1 SUUDİ ARABİSTAN YAPILACAK MI?

Formula 1 sözcüsünden yapılan açıklamada, "Formula 1, bugün meydana gelen durumun ardından ilgili makamlarla yakın temas halinde. Yetkililer, etkinliğin planlandığı gibi devam edebileceğini onayladılar ve onlarla ve tüm ekiplerle yakın temas halinde olacağız ve durumu yakından izleyeceğiz." denildi.

YORUMLAR 115
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Birileri savasi yeniden ortadoğuya cekme pesinde olduğu net bir şekilde ortada.Buna musade etmeyecek olan Ortadoğu ülkeleridir.Nede olsa bazıları kan ve savaş görmeye asya afrika ve ikisinin kalbi Ortadoğu da görmeye alışkanlar ya ,kendi beyanatlari bu yönde.Bu duruma mani olması gerekenler bellidir. İran Suudiler ve Türkiye ve tum ulkeler artık bu bölgede kim kime ateş ederse herkes kendi ekibine ceza kesmeli.Husiler iran destekliyorsa husilere cezayı Irann kesmelidir.Aksi halde bölgede huzur yasanabilirlik olmaz .Bu tip eylemler sonucta bölgede herkese zarar verir.isterim ki Ortadoğuda Afrikada Asyada Dunyanin en guzel sehirleri kurulsun Dunyanin en guvenli bölgeleri olsunlar.
    Cevapla
  • Turk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus isi bu petrolu baska yerden aldirmayacaklar.
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam tamam kaç lira zam gelecek o u söyleyin
    Cevapla
  • İFK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuan la petrol satmak ha !
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    olaya birde yok yere öldürülen 8000 yemenlinin gözüyle bakın abd yanlısı sudi yok olacaktır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?