Macron açıkladı: Türkiye ve Yunanistan ile ortak çalışacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Türkiye ve Yunanistan ile birlikte, Rus işgali altında olan Mariupol kentinden tahliye operasyonu gerçekleştireceklerini duyurdu.

GİRİŞ 26.03.2022 00:25 GÜNCELLEME 26.03.2022 09:41
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Macron, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

400 bin nüfuslu Mariupol'de artık 150 bin kişinin kaldığını ve çok kötü şartlarda yaşadığını ifade eden Macron, "Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz." dedi.

Macron, bunu mümkün olan en iyi şartlarda ve gelecek günlerde düzenleyeceklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmişti
 

'PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM'

Bu konuda Mariupol Belediyesi ile temas halinde olduklarını bildiren Macron, bu operasyon için Rusya ile müzakere edeceklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 48-72 saat içinde bu konuyu telefonda görüşeceğini söyledi.

Macron, Putin'in Avrupa'ya satılan gazın ruble ile ödenmesi yönündeki talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını ve imzalanan sözleşmelerin uygun olmadığını kaydetti.

Rusya'nın Paris Büyükelçisi'nin Avrupalılara ilişkin Twitter'daki paylaşımının kabul edilemez olduğunu aktaran Macron, "Bu bir hata ve düzeltildi. Umarım yeniden gerçekleşmez. Bir daha tekrarlanmamasını istedik." ifadelerini kullandı.

Twitter'da Avrupalılara ilişkin paylaşılan bir karikatür nedeniyle Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Fransız basınındaki haberlerde, büyükelçiliğin Twitter'da paylaştığı karikatürde, diz çökmüş Avrupalıların, ABD'yi temsil eden kişi karşısında küçük düşürücü bir pozisyona konulduğu kaydedilmişti. Söz konusu paylaşım daha sonra silinmişti.

YORUMLAR 64
  • sinsce 2 yıl önce Şikayet Et
    Gel bakalım DÜMEN suyuma diyor; figüranım olacaksın. diyor. "Yaşlı amca" muhabbetini BAŞKAN yemiş, çaktırmıyor. EEE yılların kurdu, Makron seçime gidecek ve alternatifleri arasında sivrilmesi lazım; eleştirildiği nokta Türkiye ile sürtüşmesi. Böyle komplimanlarla TÜRÜBİNLERE oynadığının farkında; ne yapsın YALAKALIK ALIŞKANLIK yaması gerekiyor. Zamanla neden yaptığını bilmeden yalamaya başlar...sinsice..
    Cevapla
  • YOK CANIM YOK,,, 2 yıl önce Şikayet Et
    DİNLE SEN BRÜTÜSÜ DİİNLE!!!!!!!!!!:::::::::::YOK CANIM YOK,,,::.yok yok yok DİYORMUŞ BRÜTÜS::::::::::::::::::::::::::::::””””””””””KONUNUN,,O KONULARIN DA,,,abd tvsinde istanbulun Yunanistan toprağı gösterilmesi ile ilgisi olabilir mi?????????nostragamusun miladen 2019 kehanetinin gerçekleşmemesi ,miladen,2019da Türkiye Yunanistan savaşı çıkmaması,,ve senenin miladen 2022 olması ile ilgisi olabilir mi????????”””””” yok yok yok DİYORMUŞ”””””” ayasofta camisini yok eden, enosizm,siyonizmle,,,YOK CANIM YOK,,,ilgisi yoktur olamaz diyormuş…:::::::::::::DİYORMUŞ DE,,, DİNLE SEN BRÜTÜSÜ DİİNLE!!!!!!!!!!:::::::::::
    Cevapla
  • yok yok yok 2 yıl önce Şikayet Et
    YOK CANIM YOK,,,::.yok yok yok DİYORMUŞ BRÜTÜS::::::::::::::::::::::::::::::””””””””””KONUNUN,,O KONULARIN DA,,,abd tvsinde istanbulun Yunanistan toprağı gösterilmesi ile ilgisi olabilir mi?????????nostragamusun miladen 2019 kehanetinin gerçekleşmemesi ,miladen,2019da Türkiye Yunanistan savaşı çıkmaması,,ve senenin miladen 2022 olması ile ilgisi olabilir mi????????”””””” yok yok yok DİYORMUŞ”””””” ayasofta camisini yok eden, enosizm,siyonizmle,,,YOK CANIM YOK,,,ilgisi yoktur olamaz diyormuş…::::::::::::::::::::
    Cevapla
  • ............ 2 yıl önce Şikayet Et
    :::::HAYRA RAĞABET EDEN HAYIRLA,,,ŞERRE RAĞABET EDEN ŞERLE,,İLME RAĞABET EDEN İRFANLA,,,cahilliğe rağabet eden BELA İLE KARŞILAŞIR Kİ;;;;:::::::: herkes arzu ettiği ile yaşasın::::::::: :::::::::::::::::::sultan Mehmet han ülkülülüğünde:::::::::::::.OMUZ OMUZA:::::::::::::::::KÜRESEL PSKİKOPATİZME KARŞI OMUZ OMUZA ____HER NE AŞIRILIĞA KARŞI OMUZ OMUZA _________AŞIRILIKLARA KARŞI OMUZ OMUZA:::::::::::::::::::::::::.sultan Mehmet han ülkülülüğünde:::::::::::::.OMUZ OMUZA:::::::::::::::
    Cevapla
  • ............ 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle putinle,,,,,,,,macronun MASADA uuuuuuzzzuunnnn,,,uzzzuuunnnn oturmasına da gerek yok:::::::::::::::::::::Fransızlar referandumda karar versin O KONULARA,,,,,,,RUSLAR KARAR VERSİN,referandumda ÖTEKİ KONULARDA DA……………….:::::::::::::::::;;;;:::::::: herkes arzu ettiği ile yaşasın::::::::: :::::::::::::::::::sultan Mehmet han ülkülülüğünde:::::::::::::.OMUZ OMUZA:::::::::::::::::
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak