Irak Türkmen Cephesi: Kerkük'te PKK'nın varlığı giderek artıyor

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, terör örgütü PKK'nın Kerkük'teki varlığının arttığı uyarısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi: Kerkük'te PKK'nın varlığı giderek artıyor
Irak Türkmen Cephesi: Kerkük'te PKK'nın varlığı giderek artıyor
GİRİŞ 27.03.2022 16:50 GÜNCELLEME 27.03.2022 16:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Salihi, yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük'ün kuzeyindeki Şuvan bölgesinde bir araya gelerek kutlamalar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarının artık kent için ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti.

KERKÜK'TEKİ PKK VARLIĞI

Kerkük'teki federal güvenlik güçlerine bölgenin güvenliğini daha iyi ve ciddi şekilde kontrol etmesi çağrısı yapan Salihi, terör örgütü mensuplarının Kerkük'te yoğun katılımla kutlamalar düzenlemesinin Irak halkı, hükümeti ve meclisine meydan okuma niteliği taşıdığını ifade etti.

Salihi, Irak hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) Kerkük ve Irak'taki PKK terör örgütünün varlığına son vermek için ciddi adımlar atması ve harekete geçmesi çağrısında bulundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    "Irak Türkmen Cephesi: Kerkük'te PKK'nın varlığı giderek artıyor" Eee, kime ne diyorsun, bize mi duyuruyorsun, al silahı gebert hepsini.
    Cevapla
  • İnce siyaset 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak hükümetine Türkiye,den destek verilerek Irak’ın toprak bütünlüğü sağlanabilir . Irakta bölünme olursa tüm bölgeyi tekliyen bir iç savaşa yol açabilir . Olaylara zamanında müdahele edilmezse bölgede istikrar dahada bozulur . Ortadoğu’da kardeş ,kardeşi boğazlar böylece Amerika’nın ve siyonistlerin istediği olur . Fırat Nil arası toprakları kan ve göz yaşı dolar, karanlığın adamları hedeflerine kolayca ulaşırlar..!
    Cevapla
  • Kızıl elma 2 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve Kerkük özel statülü yerlerdir buraların ticaret ve huzuruyla ilgili olmalıyız mit buralarda görev almalı Türkmenler ırakta Türkiye ile elçi gibi kardeşliği yaymalıdır
    Cevapla
  • Gerçekler birdir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürtleri orda çekemeyen türkmenlere selam olsun...
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerle kimsenin problemi yok problem PKK PYD ve destekçileri
    Cevapla
  • Abdullah b. 2 yıl önce Şikayet Et
    kurtleri orda cekemeyen derken kürt görünümlü emperyalist güdümlü taşnak çeteleri pyd
    Cevapla
  • Sedatt 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak yönetimi pkk ya karşı çok etkisiz
    Cevapla
  • Erhan ergovan 2 yıl önce Şikayet Et
    Görünüşte karşı türkiyeyi karşılarına almamak İcin türkiyeyi karşısına alırsa başta gümrük kapıları kapanır suyu keseriz. Ve daha nice yaptırım yaparız o yüzden pkk el altından destek veriyor yoksa pkk denen cspulcuları kovamaz, mı Türkmen cephesiyle birlikte olsa yine def eder. Herkes pkk türkiyeye karşı koz olarak kullanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!