Rus heyetinden sonra Ukrayna heyeti de İstanbul'da

Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen müzakereler İstanbul'da devam edecek. Rus heyeti müzakere için İstanbul'a gelen ilk grup oldu. Ukrayna heyetini taşıyan uçak da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

GİRİŞ 28.03.2022 22:11 GÜNCELLEME 28.03.2022 23:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna krizi sürerken, taraflar arasında yeni müzakere masası İstanbul'da kurulacak. Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşın çözümü için başlatılan görüşmelerde, taraflardan Rusya kafilesi İstanbul'a ulaştı.

HEYET İSTANBUL'DA

Türkiye, Rusya-Ukrayna arasındaki krizin sona ermesi için diplomatik çabasını kesintisiz sürdürüyor. Savaş devam ederken müzakere için barış masası bu kez İstanbul'da kurulacak.

Rus heyeti yarın Ukrayna ile yapılacak yüz yüze müzakereler için İstanbul'a geldi. Rus heyetini taşıyan uçak İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Heyet, kendilerini taşıyan uçaktan indikten sonra kara yolu ile havalimanından ayrıldı. 

LAVROV'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuya ilişkin açıklamasında, "Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze müzakereler bugün-yarın İstanbul'da yeniden başlayacak. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz." dedi.

UKRAYNA HEYETİ DE İSTANBUL'DA

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlattığı savaşın ardından taraflar müzakereler için İstanbul'da bir araya geliyor. Ukrayna heyetini taşıyan özel uçak saat 22.00'de Atatürk Havalimanı'na indi. Ukraynalı heyet, daha sonra, konaklayacağı otele geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşmesi planlanan toplantı öncesi Rusya ve Ukrayna heyetleriyle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacak.

Alınan bilgiye göre, basına kapalı olması öngörülen toplantının saat 10.30'da başlaması planlanıyor. 

ÇAVUŞOĞLU KULEBA ZİRVESİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, müzakerelerin detaylarını Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Ukrayna'daki son durum ve İstanbul'da Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleştirilecek müzakereler ele alınmıştır." denildi.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Türkiye, savaşın başından bu yana ateşkesin sağlanması için yoğun diplomatik çabalarına devam etti. İki ülkeyle de temaslarını sürdürebilen sayılı ülkelerden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, krizin tarafları başta olmak üzere 20'yi aşkın dünya lideriyle birçok kez görüştü. 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 36
  • (AMİN) 1 yıl önce Şikayet Et
    HAK ŞERLERİ HAYREYLER, GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER…………..2020 BAŞINDA EBEDİ İSTİRAHATİNE ARAMIZDAN AYRILAN “”””güzel yaşamak lazım “””diyen O KİŞİNİN DUASIYLA…………ALLAH(C.C)ENCAMLARI HAYREYLESİN(AMİN)
    Cevapla
  • (* . *) 1 yıl önce Şikayet Et
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara : 186
    Cevapla
  • (* . *) 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. Bakara : 185
    Cevapla
  • (* . *) 1 yıl önce Şikayet Et
    İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir. Bakara : 177
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Mevlüt Çavuşoğluna Hasta oluyorum Adam kıralı bin kere tebrik ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı