Bild'den çirkin analiz: Erdoğan bir barış meleği değil

Alman Bild gazetesinde yayımlanan bir analizde, Türk Dışişleri'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya barışı için gösterdiği çabalar gözardı edildi.

GİRİŞ 29.03.2022 13:57 GÜNCELLEME 29.03.2022 16:16
Bu Habere 278 Yorum Yapılmış

Ukrayna'yı Rusya'ya karşı kışkırtan, savaşın başlamasının ardından ambargo, silah yardımı ve Zelenskiy'i "alkışlama" dışında barış için bir adım dahi atamayan Batı dünyası, Türkiye'nin iki ülke arasındaki arabuluculuğunu pürdikkat izliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yapılan Rusya-Ukrayna zirvesine iştirak etti ve heyetler tarafından ayakta alkışlandı.

ZELENSKIY İLE PUTIN ERDOĞAN'A VE TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR

Erdoğan'ın, bölgesel sorunlara karşı yıllardır barış içinde yürüttüğü ilişkileri, bugün Ukrayna ve Rusya savaşında Türkiye'yi çok önemli pozisyona yükseltti. Zelenskiy de Putin de neredeyse Türkiye dışında hiçbir ülkeye tam olarak güvenmiyor.

Türkiye'nin adımları, özellikle de Batılı liderler tarafından takdirle karşılanırken, Batı medyası da Ankara'nın arabuluculuk rolünün çok kıymetli olduğunu vurguluyor.

Ancak zaman zaman Türkiye düşmanları, Ankara ve Erdoğan'ın hamlelerinin ardından ortaya çıkarak hasımlıklarının gereği tuhaf açıklamalar yapabiliyor.

Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile samimi bir çerçevede görüşebilen ender liderlerden

"İLK BULUŞMA HÜSRANLA SONUÇLANDI" ALGISI

Bunun son örneği Alman Bild gazetesinde yaşandı. Türkiye'nin müzakerelerdeki tutumunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki rolünü analiz eden bir yazı yayımlayan Bild, kimsenin yapamadığını yapan ve Türkiye'nin Antalya'da iki ülkenin dışişleri bakanlarını bir araya getirmesini "İlk buluşma hüsranla sonuçlandı" şeklinde analiz etti. Gazete, Türkiye'nin masayı kurma çabasına ise değinmedi.

Heinrich Oberreuter

"ERDOĞAN KESNLİKLE BARIŞ MELEĞİ DEĞİL"

Bild haberde, "Peki Erdoğan davetleriyle ne elde etmek istiyor?" sorusunu sordu.

Almanya'nın yakından tanıdığı siyaset bilimci Prof. Dr. Heinrich Oberreuter, bu soruya "Erdoğan kesinlikle bir barış meleği değil! Erdoğan'ın içeride ve dışarıda prestij kazanmaya ihtiyacı var. Tüm bu barış süreci, sadece insani nedenlerle yapılmıyor" dedi.

Ursula Münch

"RUSLAR 'GECİKTİRME TAKTİĞİ' UYGULUYOR"

Almanya'daki Siyasal Eğitim Akademisi Müdürü Prof. Dr. Ursula Münch de barış görüşmelerine güvenmediğini belirterek, Rusların görüşmelerle "geciktirme taktiği" uyguladığını savundu ve sadece diplomasiyi yerine getirmek için orada bulunduklarını öne sürdü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 278
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerıkadan izinsiz tuvalete bile gidemeyen ırkcı nazılerı dikkate almayın onlar anca fırınlarda insan yakarlar
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer fırında değilde toprak üstünde nasıl insan yanar herhalde onu merek ediyor olmalılar ki ukrynayi ateşe atıp seyrediyorlar
    Cevapla
  • Ekrem Uyanık 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve Ab.nin yapamadıgını Türkiye gerçekleştirdi sizkalleş ülkelersiniz siz sadece sömürüyü düşünürsünüz
    Cevapla
  • S.Y.T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan zaten prestij sahibi. Bir süper güç olma yolunda ilerleyen Türkiye taraflar arası uzlaştırma rolünü üstleniyor. Sizlerde terör, ekonomi, darbe girişimi,medya ve benzeri her türlü yolu denemenize rağmen Türkiye'yi süper güç olma yolundan döndüremediniz. Bunu yapamayacaksınız. Ulaşamadığınız ciğere mundar diyorsunuz. Rusya tarafından doğalgazınız kesildi kömüre döndünüz, Ukrayna'nın birliğe üye olmasına engel olunuyor, AB adına dışarıdan karar alınıyor ve siz prestijden mi bahsediyorsunuz. Bakın bize AB'ne girmek artık cazip değil ve Türkiye Turan Birliğinde, kendide dahil olmak üzere her türlü yer altı zenginliğine de sahip ülkelerle.Bütün bunlarıda Erdoğan'ın liderliğinde yapıyor.
    Cevapla
  • dervişoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    fiyasko çabalamalar.savaşa devam eder rusya o kadar hazırlık yaptı istediklerini almadan bırakmaz.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya barış meleği sanki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu