Yılan Adası'nda Rus gemisine rest çeken askere madalya

Yılan Adası'nı kuşatan Rus donanmasına ait gemilerin "teslim ol" çağrısına rest çekerek kabul etmeyen Ukrayna askeri Roman Gribov'a memleketi Çerkasi'de, Çerkasi Valisi İgor Taburets tarafından madalya takılarak ödüllendirildi.

Yılan Adası'nda Rus gemisine rest çeken askere madalya
Yılan Adası'nda Rus gemisine rest çeken askere madalya
GİRİŞ 30.03.2022 07:35 GÜNCELLEME 30.03.2022 07:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya'nın saldırıların ilk günlerinde Yılan Adası'nı çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynalı askere "teslim olun" çağrısı yapmıştı. Roman Gribov isimli asker ise eline aldığı telsizle Rus askerlerine teslim olmayacaklarını ifade etmişti. Bunun üzerine adaya saldırıda bulunan Ruslar, 13 askeri esir almıştı.

Esaretinin sona ermesinin ardından Gribov, memleketi Ukrayna'nın Çerkasi kentine döndü. Gribov, Çerkasi'ye dönmesinin ardından Çerkasi Valisi İgor Taburets tarafından madalya takılarak ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Vali Taburets, "Ben Ukrayna’nın ve Çerkasi'nin kahramanlarını tanıması gerektiğini düşünüyorum. Biz gerçek kahramanlara sahip olduğumuzu bir kez daha anladık. O direndi ve diğerleri için, Ukrayna için bir örnek olacak" ifadelerini kullandı.

Rus askerlerine verdiği tepkiyle kahraman olan ve sosyal medyada her gün adından söz ettiren Gribov, destekleri için Ukrayna halkına teşekkür ederek, "Öncelikle Ukrayna halkına böyle bir destek için teşekkür ederim. Biz bu desteği hissediyoruz. Bu bize güç katıyor. Arkamızda güç ve doğru var. Birlikte kazanacağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    tedlim olmaktansa ölmek daha iyidir. müslüman teslim olduğunda yapmadıkları eziyet yok bunların. ingilizlete esir düşen on binlerce mehmetçik mısırda kör edildi.
    Cevapla
  • Veysel........ 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'de askerlerini geride bırakıp kaçan sözde komutanın askerleridir gözleri kör edilen
    Cevapla
  • 75_75 2 yıl önce Şikayet Et
    şahsen çatışırdım ölürdüm ama asla teslim olmazdım.
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    tiyatro hepsi
    Cevapla
  • aycan 2 yıl önce Şikayet Et
    Teslim olmadıysa nasıl esir alınmışlar
    Cevapla
  • son ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne fesatlık yapıyorsun ya!.Adamın, Rusların çağrısına ret cevabı vermesi,değerleri için ölümü şevkle kabul edip,alabiliyorsanız gelin alın demektir. 13 arkadaşıyla,fazla bir şey yapamayacağını o da biliyor,Burada esas olan,diğer tüm bölgelerde arkasından gelenlere ,cesaret vermek,örnek olmak ve düşmanın moralini de bozmaktır bir yandan ki ;zafer kadar önemlidir,bireysel olarak savaşı kazanmaktır zaten,kaldı ki insan madalya almasa da,hatta kimseler gerçeği bilmese de,vicdanının zaferi ve onuru yeter ona ebediyyen,aferin ...ama sonuçta Tabi ki koca Rus destroyeri galip gelmiş fakat adamları öldürmeyip salıvermiş,nasip meselesi,yiyecek rızkı varmış .
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç ne olursa olsun , Teslim olmamak kahramanlıktır. Teslim olmamak en değerli varlığı olan canını ortaya koymaktır çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor