Biden ile Zelenskiy görüştü: ABD'den 500 milyon dolarlık yardım sözü

ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, ABD'nin Ukrayna'ya doğrudan 500 milyon dolarlık yardım yapacağını söyledi. ABD terör örgütü PKK/YPG için 542 milyon dolar ayırmıştı.

Biden ile Zelenskiy görüştü: ABD'den 500 milyon dolarlık yardım sözü
Biden ile Zelenskiy görüştü: ABD'den 500 milyon dolarlık yardım sözü
GİRİŞ 30.03.2022 20:06 GÜNCELLEME 31.03.2022 00:32
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Zelenskiy bugün ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya yaptığı askeri, ekonomik ve insani yardımlar ile Rusya'ya yönelik yaptırımları ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

500 MİLYON DOLARLIK YARDIM

ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'nın güvenlik taleplerine yönelik çalışmalarının ele alındığı açıklamada, Biden, Zelenskiy'e ABD'nin Ukrayna hükümetine 500 milyon dolar doğrudan bütçe yardımı yapma niyeti olduğu konusunda bilgi verdi.

Putin gafı unutulmayan Biden'ın çözümü: 'Kopya' kağıdıyla çıktıPutin gafı unutulmayan Biden'ın çözümü: "Kopya" kağıdıyla çıktı

Ukrayna'dan açıklama: Ruslar çekilirse barış anlaşmasını referanduma götüreceğizUkrayna'dan açıklama: Ruslar çekilirse barış anlaşmasını referanduma götüreceğiz

Görüşmede, ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yeni yaptırımlar ve Ukrayna'ya yönelik yeni insani yardımı da ele alınırken, Zelenskiy de Biden'ı Ukrayna'nın Rusya ile müzakereleri konusunda bilgilendirdi.

Pentagon, YPG/PKK'nın faydalandığı eğit-donat için 542 milyon $ ayırdıPentagon, YPG/PKK'nın faydalandığı eğit-donat için 542 milyon $ ayırdı

ABD PKK İÇİN 542 MİLYON DOLAR AYIRMIŞTI

ABD Kara Kuvvetlerinin 2023 mali yılı bütçesinde, aralarında SDG ismini kullanan YPG/PKK’nın da bulunduğu Suriye’deki gruplara ve Irak ordusuna “eğit-donat destek fonu” için 542 milyon dolar ayırmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 90
  • Diyar-ıbekir'li 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd şeytanın devletleşmiş halidir.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD çıkarları doğrultusunda benim düşmanıma karşı ne kadar fazla terör yaratırsan ABD'den o kadar çok yardım alısın demek istemiş Biden.Henüz ABD'nin paralı askerleri PKK/PYD kadar değerleri olmamalı kı 42 milyon dolar az yardım alacak Ukrayna.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen abdye güvenip yola cıkarsan yolda kalırsın,adam ol bırak ab ni abdyi kendi işine bak. Aha 100senedir bizdekiler abdye gidip geliyor bir halt yok. Bizde ne olduysa son 20senede oldu.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş için ayırdığınız bu kadar paraları, dünyanın ferahı için ayırsaydınız, savaş diye bir cümle olmazdı, aklınız fikriniz şeytanlığa eriyor... sizi dilsiz şeytanın, dilli askerleri sizi
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu zelenskiy kendini hala sirk komedyeni mi sanıyor? Git Rusya ile anlaş ülkeni kurtar yoksa yeryüzünün en iğrenç devleti abd yi de kuran bu avrupalılar rusyayı zayıflatacağız niyetiyle ülkeni payümal edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...