El Salvador Cumhurbaşkanı, ülkesindeki mafyayı bu fotoğrafla tehdit etti

Orta Amerika'da yer alan El Salvador son günlerde şiddet dalgasıyla çalkalanıyor

El Salvador Cumhurbaşkanı, ülkesindeki mafyayı bu fotoğrafla tehdit etti
El Salvador Cumhurbaşkanı, ülkesindeki mafyayı bu fotoğrafla tehdit etti
GİRİŞ 30.03.2022 20:45 GÜNCELLEME 30.03.2022 20:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

El Salvador'da çete üyeleri neredeyse her gün bir cinayet işlerken, devlet başkanı Nayib Bukele son çareyi hapishaneden fotoğraf paylaşmakta buldu. Mahkumları çıplak şekilde yan yana dizdiren Bukele, "Öldürmeyi bırakın yoksa bedelini onlar öder" diyerek çete üyelerinin teslim olmasını istedi.

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador'da çeteler, ülkeyi resmen savaş alanına çevirdi. Hem çeteler arası savaş hem de suç oranları nedeniyle ülkede neredeyse hemen her gün ölümlü olay bildiriliyor.

CUMA'DAN BU YANA 87 KİŞİ ÖLDÜ

Ülkede cuma gününden bu yana 87 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Polis, ülkenin en büyük iki çetesi olan Mara Salvatrucha veya MS-13'ün cinayetlerden sorumlu olduğunu belirterek beş çete liderini yakaladı. Hükümet, şiddet olaylarıyla mücadele edebilmek için pazar günü olağanüstü hal (OHAL) ilan etti ve polise ülke genelinde kurulan kontrol noktaları ile ekstra durdurma ve arama yetkisi verdi.

"ÖLDÜRMEYİ BIRAKIN YOKSA BEDELİNİ ONLAR ÖDER"

Ülkesini saran ve her gün artış gösteren şiddet dalgası ile mücadele etmeye çalışan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, tüm dünyayı şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Bukele, hem tutuklu bulunan hem de hala serbest olan çete üyelerine sert bir ültimatom verdi. Nayib Bukele, paylaştığı bir mesajda gardiyanların cezaevinde tutuklu bulunan hükümlüleri yarı çıplak sürükleyip bahçede koşmaya zorladığı bir fotoğrafı kullanarak, "Öldürmeyi bırakın yoksa bedelini onlar öder" dedi.

ÜZERLERİNDE SADECE İÇ ÇAMAŞIRLARI VAR

Cumhurbaşkanı Bukele'nin paylaştığı görüntülerde elleri kelepçeli, üstlerinde sadece iç çamaşırı olan ve zorlukla yürüyen erkek mahkumlar görülüyor. Mahkumların başında kar maskeli, silahlı gardiyanlar ve çevik kuvvet polisleri dikkat çekiyor.

"ARTIK GÜNEŞİ GÖREMEYECEKLER"

Hapsedilen çete üyelerinin hücrelerine kalıcı olarak kapatılması gibi katı önlemler alındığını belirten Bukele, "Son günlerde tutuklanan bin kişi dışında elimizde 16 bin tutuklu erkek var. Her şeylerine el koyduk, yemeklerini de karneye bağladık. Artık güneşi göremeyecekler" dedi.

YORUMLAR 16
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalplerde iman olmazsa insanları kontrol altına almak kontrol altında tutmak çok zor.
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın hiç bir toplumunda İnsanları bu sekilde hiç bir devlet baskani yargı dağıtamaz.Onu idam eder yerine 3 katı çıkar.Yapmasi gereken önce ülkesinde gelirsiz insan bırakmamalı.Cunku bu tip oluşumların çoğu para için suça karışır mecburen sonuçta hepsi doğduğunda tertemizdir.Bir defa bulaşınca bir daha çıkamaz haliyle katildir adı artık veya herhangibir sıfat bu ömrü boyunca bulaşır ona ve cikmaz.Bakin batılı devletlere gelirsiz vatandaşı var mı çalışmayan evde oturana bile maaş bağlamışlar.Suc oranına bakin.Kiyaslayin.
    Cevapla
  • Ayısigi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsjn adam hakli
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklı dediğiniz adam ,haklı değil caresiz kalmış bence .Ama Bu durumdan sonra daha çaresiz kalacağına emin olabilirsiniz.ilerleyen aylarsa duyarsiniz.Eger evladını sen beslemezsen kimin besledigine karışamazsın.Sinra bu tip çeteler türer hepsi farklı ideolojiden dem vurur. Sonra nice insanlar ceza evlerinde herkese yük olur.Ceza evinde para harcayacağınız mahkuma önce harcarsan bu kadar büyümezler ve toplumda faydalı insanlar olabilir.Tabi mahkumiyeti bitince ayrı bir dert.Onlarada iş vermek zorundasın.Yani en baştan yapılması gerekeni en sona bırakmak bakın ne sorunlara neden oluyor.Rakamlar bile sıra ile okunur...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde vatan haini teröristler içerde kebap yapıyor…
    Cevapla
  • Bulut 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor koçum
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye zor koçum, korkak tavuk seni...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler