Şoke eden görüntü: Mayınları tekmeleyerek temizlediler

Başkent Kiev yakınlarında çekildiği açıklanan bir görüntüde, Rus askerlerinin otoyola döşediği tanksavar mayınlarını Ukrayna askerlerinin ayaklarıyla uzaklaştırdığı görüldü.

GİRİŞ 02.04.2022 10:41 GÜNCELLEME 02.04.2022 16:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 5'inci haftasında Ukrayna askerlerinin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri paylaşım rekoru kırdı.

Kiev yakınlarında çekildiği açıklanan görüntülerde; Rus askerlerinin otoyollara döşediği tanksavar mayınların temizlenme süreci görüldü. Videoda; Ukraynalı askerler ana arter olarak kullanılan otoyolda sivillerin ve askerlerin geçişini engelleyen çok tehlikeli mayınları temizledi.

Fakat Ukrayna askerlerinin mayınları tekmeleyerek temizlemesi gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları Ukraynalı askerleri cesaretlerinden ötürü tebrik ederken; bazıları ise teknolojik mühimmatlar kullanılması gerektiği uyarısını yaptı.

İngiliz medyası ise; tanksavar mayınların çok büyük basınç sonucunda patlayabildiğine dikkat çekerek, mayınların tekmelerden etkilenmediğini ama halen riskin yüksek olduğunu aktardı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Linux 2 yıl önce Şikayet Et
    Onların yaptıkları da bir şey mi, Orduda birisinin 25 yıldır fındık kırdığı nesne eski ve aktif bir el bombası çıktı :) ...
    Cevapla
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Kacarken agirliktan kurtulmak icin birakip kacmis olmasinlar tipki Jet lerin yakit tanklarini atip kactiklari gibi
    Cevapla
  • Oğuz Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey olmaz ne var bunda üstündeki butona basmadıkça
    Cevapla
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun amca oğlu da mermiye kafa atıyor du geçen gün...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir