Rusya'nın son planını açıkladı: Sessizce işgal edecekler, yeni rota o bölge

Rus ordusunun Ukrayna'nın güneyi ve doğusu hariç diğer bölgelerden çekilmeye başladığını belirten Podolyak, "Sessizce işgal edecekler, hava savunma sistemi kuracaklar, kayıplarını azaltıp şartlarını dikte edecekler" dedi.

Rusya'nın son planını açıkladı: Sessizce işgal edecekler, yeni rota o bölge
Rusya'nın son planını açıkladı: Sessizce işgal edecekler, yeni rota o bölge
GİRİŞ 02.04.2022 17:29 GÜNCELLEME 02.04.2022 17:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna işgalinde 38. gününde, Rus ordusu bazı bölgelerden çekilmeye devam ederken, bazı bölgelerde varlığını sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı ve aynı zamanda müzakere heyetinde yer alan Mihail Podolyak çekilme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Müzakere kapsamında Podolyak, geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelmişti.

"SESSİZCE İŞGAL EDECEKLER"

Podolyak, "Rusya, Ukrayna'nın güney ve doğu bölgeleri hariç diğer bölgelerden çekiliyor. Sonra sessizce işgal edecekler, hava savunma sistemi kuracaklar, kayıplarını azaltıp şartlarını dikte edecekler. Eğer Rusları oralardan da öte sürmek istiyorsak ağır silahlar olmadan olmayacak" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN YENİ ROTASI DOĞU UKRAYNA" ÖNGÖRÜSÜ

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna'nın kuzeyinden geri çekilmesinin ardından, Moskova'nın yeni askeri stratejisini doğuya yönelmek olduğunu belirtti.

ISW sosyal medya hesabından yayınladığı analizde, "Kremlin, yeni askeri takviyeleri doğu Ukrayna'daki operasyonlara yönlendirmeye devam edecek, ancak bu bozulmuş kuvvetlerin, büyük ölçekli saldırıları ve başarılı operasyonları yürütme olasılığı çok düşük" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'daki Rus işgalinin yaklaşık durumu

"BUBİ TUZAKLARI YERLEŞTİRİYORLAR" İDDİASI

Öte yandan bölgedeki gazeteciler, Rus güçlerinin İrpin kentini boşaltmalarına rağmen tehlikenin devam ettiği belirtti. Rusların geri çekilirken bubi tuzakları yerleştirdikleri öne sürülürken, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları gibi cihazlarına patlayıcı yerleştirdileri ve onları tuzakladıkları iddia edildi. Ukrayna güçlerine bağlı mayın temizleme ekiplerinin kenti temizlemek için çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

KAYNAK: HABER7, İHA
YORUMLAR 11
  • Adilci 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kendisine bağlı, bağımsız görünümlü ve Belarus sınırından Karadenize kadar uzanan bir devleti kurmuş görünüyor. Geriye kalan tek şey bu devletin adının ne olacağı.
    Cevapla
  • Commander 2 yıl önce Şikayet Et
    Şunu artık dünya kabullensin. Artık Batı ukrayna ve doğu ukrayna diye iki devlet olacak. Rusya savaşta kaybettiğinin 100 katını işgal ettiği toprak ve ganimetler ile geri aldı. Kazanan ABD ve Rusya oldu geri kalan herkes kaybetti.
    Cevapla
  • UYANIN ARTIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Çin seddinden çıktı K I Y A M E T E B E Ş V A R kehf süresi
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    17 bin ölmüş rus askerlerini sınırdışı edin anlasınlar Rusya halkını ne hale soktuğunu
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İşgale karşı sizde hazırlıklı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek