Görüşmeler sonrası Peskov'dan övgü dolu sözler: Erdoğan gibi çok az insan var!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiğine övgüler yağdırırken bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. Peskov, "Modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var" dedi.

Görüşmeler sonrası Peskov'dan övgü dolu sözler: Erdoğan gibi çok az insan var!
Görüşmeler sonrası Peskov'dan övgü dolu sözler: Erdoğan gibi çok az insan var!
GİRİŞ 04.04.2022 06:51 GÜNCELLEME 04.04.2022 07:00
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Rusya ile Ukraynalı yetkililer bir araya gelmiş ve müzakere görüşmeleri gerçekleştirmişti.

Gerçekleşen görüşmelerin ardından Putin ile Zelenskiy'nin de İstanbul ya da Ankara görüşebileceklerleri gündeme geldi. Yaşananların ardından dünya Başkan Erdoğan'ın diplomasi trafiğine övgüler yağdırırken bir açıklama da Kremlin Sözcüsü'den geldi. Peskov, "Modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var" dedi.

Peskov, Rusya'ya uygulanan ambargoların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname doğrultusunda Rusya'ya dost olmayan ülkeler listesinde yer alan ülkelere Rus gazının satışının ruble ile yapılması kararının gerekçelerini aktardı.

Peskov, "Neler oldu? Yaptırım coşkusu, çılgınlığı görüyoruz, tarihin en büyük yaptırım yükü şu anda Rusya'ya düşüyor. Bunun yanı sıra bildiğiniz üzere başka ülkelerde bulunan döviz rezervlerimize el konuldu. Gaz ödemelerinin ruble ile yapılması kararı Rusya'nın sahip olduğu dolar ve euro cinsinden paralara el konulmaması için alındı" ifadelerini kullandı. Kendilerine karşı alınan bu kararların batılıların para birimi euro ve dolara ait güveni sarstığına işaret eden Peskov, "Bu süreç durdurulamayacak artarak devam edecek" dedi.

"BU MANTIĞIN SINIRLARINI AŞIYOR"

Batılı ülkeler tarafından Putin'e karşı alınan yaptırımlar ile ilgili konuşan Peskov, birkaç yıl önce böyle bir şeyin söz konusu bile olamayacağını söyleyerek, "O zamanlar devlet başkanlarına yaptırım uygulanabileceğini hiç kimse hayal bile edemezdi. Böyle bir şey olamaz. Bu mantığın sınırlarını aşıyor. Devlet Başkanımıza da yaptırım uygulamaları, her türlü saçmalığı yapabileceklerini gösteriyor" dedi.

"MODERN SİYASİ DÜNYADA ERDOĞAN GİBİ ÇOK AZ İNSAN VAR"

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için her zamankinden farklı ve samimi açıklamalarda bulunan Peskov, Erdoğan'ın tavırları ve siyasi duruşunu överek, "Elbette herkes ABD'lilerin korkunç baskısı altında. Tüm ülkeler egemen konumlarını net bir şekilde belirleyecek gücü bulamıyor. Örneğin bu açıdan diğer ülkeler Türkiye gibi değil. Bu açıdan elbette modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok az insan var" dedi.

Peskov, muhtemel Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Putin görüşmesine değinerek, "Rusya-Ukrayna müzakereleri açısından ortaya konulan yoğun çabalar sonucunda somut bir belgenin imzalanması aşamasına geleceğimizi ve bunun durumun normalleşmesi için önemli bir adım olacağını umuyorum" dedi.

YORUMLAR 42
  • EROL Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    RTE dünya lideridir dünya beşten büyük diyen Müslüman ve Türk milliyetçisi dir Allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşta Amerika yangına benzin dökerken bizim devletimiz su döküyor
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    200 yıldır ağlayan ,çile çeken milletimizin yüzü güldü ALLAH razı olsun rabbim ömrümden alsın ömrüne versin amin ...Sıkıntılar eksiklik aksaklık varmı dır vardır milletimiz çok iyi biliyor ki çözecek olan da bu kadrolar ve onun güçlü akıllı lideri REİS tir.
    Cevapla
  • derin devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    peskov kendine yandaş arıyor. cepheyi küçültmek istiyor. batıya karşı bir dost olsun şimdilik en azından zarar gelmesin. biz büyüyünce sonra aramız bozulsun diyor.
    Cevapla
  • şevki 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ı beğenmeyenlere Erdoğan sizinle görüşmek istiyor sizi SARAY a davet ediyor deseler beğenmeyen kişiler sizce nasıl davranır ? karşısında süt dökmüş kedimi olurlar? ve kaçacak delik mi ararlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…