ABD'den 1,6 milyar dolarlık F-16 satışına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan'a 1,6 milyar dolar değerinde toplam 8 adet F-16 Blok 70 serisinin ve diğer ekipmanlarının satışına onay verdi.

ABD'den  1,6 milyar dolarlık F-16 satışına onay
ABD'den 1,6 milyar dolarlık F-16 satışına onay
GİRİŞ 05.04.2022 00:36 GÜNCELLEME 05.04.2022 00:36
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İş birliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan'a yaklaşık değeri 1,6 milyar dolar olan 8 adet F-16 C/D Blok 70 uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verildiği kaydedildi.

SATIŞ PAKETİNDE NELER VAR?

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 4 adet F-16C Blok 70 ve 4 adet F-16D Blok 70 savaş uçağı ile söz konusu uçaklarda kullanılmak üzere yedek motor ve diğer destek ekipmanlarının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, satışın Bulgaristan'ın güvenliğine önemli katkı sağlayacağı, ancak bölgedeki güç dengesini değiştirmeyeceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 69
  • Pöh E 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarca uçağın olsun bir şey farketmiyor önemli olan hava savunma sistemlerin yoksa bir işe yaramaz uçakların ukraynada gördük ruslar bütün hava alanlarını pistleri uçakları füze sistemleri ile imha etti.önce sağlam hava savunma sistemin olmalı
    Cevapla
  • Grand Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılar. parayı alır uçakları vermezler demedi demedi ibrahim
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye artık abd silahı kullanmamali nedeni bu silahlar bize hiç fayda sağlamadı kıbrıs savasinda hepsi döküldü abd bize degil f16.yedek parça sı uçağın lâstigjni bile vermedi ...silah var işe yaramiyorsa o zaman biz kimin askeriyiz sorusu akla geliyor. işte o zaman yerli ve milli olma on planda ..
    Cevapla
  • Türkiye bitti 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada yaşıyorum ve beş yıldır bangır bangır Türkiyeyi tamamen ele geçirme planları yapılıyor. Sizler zillet ittifakı iktidar soğan patates ayçicek derdine düşerken elin adamları hindi kafalı türkleri 2023 de istediğimiz kıvama getirdik diye şimdiden victory (zefer hazırlıklarına başladılar bile.. 2023 de açık ve net söylüyorum zillet ittifakı seçimi alacak.. Çünkü Amerika kesin zafer bizim artık dediyse ciddi ciddi kazanmışlardır artık…
    Cevapla
  • Ahmet erdas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet eski millet değil ABD'ye fırsat vermez inşallah amin inşallah amin
    Cevapla
  • Dursun Suratoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit'in iktidarı kazanması aponun teslim alınması ile oldu,,seçime kadar reis bir zafer kazanır ,,zaten bu yaz Suriye'de kıyamet kopacak,,
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukraynayı kışkırtıp Rusyayı nazilere karşı savaşa zorlamasının meyvelerini toplamaya devam ediyor. AB den yıllık toplanacak haraç 250 milyar dolar ı geçiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!