Zelenskiy'den Türkiye ile ilgili yeni açıklama!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Mariupol kentinin kurtarılması ile ilgili çeşitli senaryolar üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur" dedi.

GİRİŞ 05.04.2022 07:04 GÜNCELLEME 05.04.2022 09:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerinden kurtardığı başkent Kiev yakınlarındaki Buça kentini ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zelenskiy, Rus ordusunun, Buça'daki eylemlerini değerlendirerek, "Rusya'nın burada yaptıkları inanılmaz. Bu kesinlikle savaş suçu ve soykırımdır. Çünkü burada binlerce kişi öldürüldü" dedi.

AA muhabirinin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeniz bekleniyor mu?" sorusunu cevaplayan Zelenskiy, "Rusya bu görüşme sürecini ne kadar ertelerse, onlar için, bu durum ve savaş için o kadar kötü olur. Çünkü ordumuzun her gün kurtardığı topraklarda nelerin olduğunu görüyorsunuz. Onların burada yaptıklarını gördüğümüzde konuşmak zor" ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun Buça'da sivillere işkence ettiğini belirten Zelenskiy, Rusya'nın görüşme ayarlama konusunda "daha hızlı hareket etmesi gerektiğini" vurguladı.

Ukrayna'nın Mariupol kentindeki duruma değinen Zelenskiy, bu şehrin kurtarılması ile ilgili bazı senaryolar üzerinde durduklarını dile getirdi.

Zelenkiy, "Mariupol'da durum en zor olanlardan biridir. Tüm senaryoları söyleyemem. Askerlerimizin desteklenmesi ile ilgiliyiz. Onlar için zor anlar. Türkiye'nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur. Önümüzdeki günlerde belki de önümüzdeki saatlerde bu zor soruya bir cevap verebileceğiz" diye konuştu.

"RUSYA İLE MÜZAKERELERE DEVAM EDECEĞİZ"

Rusya ile müzakerelere devam edeceklerini dile getiren Zelenskiy, şunları söyledi:

"Ukrayna'nın barışa kavuşması gerekiyor. Barış, zafersiz olamaz. Zafer, ordumuzun savaştaki adımlarıyla birlikte diplomatik formatta da elde edilebilir. Ordumuz, her gün adımlar atıyor ama bu kolay değil. Milyonlarca insanı kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle diyalog olmalıdır"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın böyle bir delilik ( katliam) yaptığına inanmıyıorum aklı başında hiç kimse böyle bir şey yapıpta ayağına sıkmaz bu işte de abd parmağı var gibi bir taşla iki kuş hem rusya büyük bir suç işlemiş olacak hemde barış görüşmeleri suya düşecek ve savaş devam edecek tamda abd nin istediği gibi.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyi kazandı veya kazanacak
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir seyide olumlu yorumlayın zelensky arabulucu rolü var Turkiyenin diyor ve bunu bizim liderlerimizde inkar etmiyor tutmuş yok öyle yok böyle olur ... adam Yahudi olabilir ama hepsini aynı kefeye koymamak lazım... bence bu adam gerçek bir lider isteseydi bu savaşı çoktan bitirmiş şu anda herhangi bir AB ülkesi veya amerikada tatilini yapıyordu ama adam direndi ve halada direniyor... savaşlar kolay kazanılmıyor....
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    lider dediğin adam ülkesini olmayacak bir hiç (NATO) uğruna talan ettirdi. esas katil o dur
    Cevapla
  • küreselci-oyunu- 2 yıl önce Şikayet Et
    bu herif abd ve israile calisiyor ukrayna halkini atese atti
    Cevapla
  • Sepet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kendi halkini ateşe attiği gibi ruslarin petrol ve gaz pazarindan bir parça çalip abd ye geçmesini sagladi ukrayna kani ile.
    Cevapla
  • HasVatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Din ve mezhep ayrımcılığı yapılmamalı sonuçta hepsi insan.. neden ayrım yapılıyor.Dünya ne yazıkki böyle insanlar ölüyor. Din ve meshep ayrımcılığı kadar kötü birşey yoktur. Ukraynaya biz 300 yıl kol kanat gerdik ayrıca orada Türk genlerimiz var.Türkiye güçlü bir ülkedir Osmanlı gibi din ve inanç ayrımı yapmadan ülkelere kol kanat gerecek kadar muktedirdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"