Papa: Kiev'e gidebilirim

Resmi ziyareti kapsamında Malta’ya giden Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, çatışmaların merkezindeki Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret edebileceğini açıkladı.

Papa: Kiev'e gidebilirim
Papa: Kiev'e gidebilirim
GİRİŞ 05.04.2022 12:47 GÜNCELLEME 05.04.2022 17:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Vatikan yönetiminin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e resmi ziyaret planlaması gündemde. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ukrayna'ya olası ziyaretine ilişkin konuştu.

"KİEV'İ ZİYARET EDEBİLİRİ"

Malta adasına iki günlük ziyaretini bugün sonlandıran Papa Francis, yolculuk sırasında gazetecilerin Ukrayna kriziyle ilgili sorularını yanıtladı.

The Guardian'ın haberine göre, Papa Francis, gazetecilerin "Kiev'i ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet, bu konu masada" yanıtı verdi; daha fazla ayrıntı vermedi.

UKRAYNA TARAFI PAPA'YI DAVET ETMİŞTİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Papa'nın Malta ziyaretinde "Kiev ziyaretinin masada" olduğunu belirten Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un bu ziyaretine ilişkin, "24 Şubat’ta savaş başlamadan önce bu ziyaret için hazırlık yapıyorduk. Şimdi daha önemli bir hal aldı. Vatikan nezdindeki elçiliğimiz bunu gerçekleştirmek için çalışıyordu ama halen tarih veya nihai onay yok." ifadesini kullanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, 8 Mart'ta yaptığı açıklamalarda Papa Francis'i Ukrayna'ya davet etmişti. Ukrayna'nın Vatikan Büyükelçisi Andriy Yurash da Ukrayna'dan Papa Francis'e resmi davet yapıldığını doğrulamıştı.

YORUMLAR 11
  • hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu papaz sanki gelirim demekle savaşı durduracak bu savaşı anca REİS durdurur
    Cevapla
  • vatandaş rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    bak hele bak şark kurnazlığı yapacak aklı sıra reis savaşı bitirmeye yakın ya iki ülke liderlerini görüştürmeye yakın ya şimdi bu yırtık dondan çıkar gibi gidip bu reisin başarını sahiplenecek aklı sıra reisin önüne geçip dünyaya barışı biz getirdik diyecekler gider birde ayak öper ohh ver çoskuyu medya
    Cevapla
  • hakk 2 yıl önce Şikayet Et
    sakın papayı oraya almayın oyun peşindedir
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle gidemez
    Cevapla
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    niye saraybosnaya gitmediniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu