79 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, 30 Rus diplomatin ulusal güvenlik gerekçesi nedeniyle sınır dışı edileceğini açıkladı. Aynı gerekçeyle Danimarka 15, İspanya 25, Estonya ise 14 Rus diplomatı sınır dışı edecek.

GİRİŞ 05.04.2022 14:41 GÜNCELLEME 05.04.2022 16:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, 30 Rus diplomatin ulusal güvenlik gerekçesi nedeniyle sınır dışı edileceğini açıkladı.

İtalya'nın bu kararına ilişkin olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, "Gerekli yanıt verilecektir" cevabını verdi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de 25 Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini belirtirken, Danimarka 15, Estonya da 14 Rus diplomatın sınır edileceğini kaydetti.

ALMANYA VE FRANSA DA BENZER KARAR ALMIŞTI

Almanya ve Fransa dün, Bucha'da yaşananlar nedeniyle 40 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan ederken, Fransa da ülkede görev yapan 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Harun fettah 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus diplomatlari sinir dişi edenler kaybeder çünkü gazi vede aliminyum madenleri artik avrpaya gelmez burdan en kârli ülke cin olacak bakin gorun bati dünyasi en büyük hatasini yapmiş olacak amerika batiyi yikmak için bu önerileri aldiriyor bu boyle surersa 3 dünya savaşi yakinda başlar demekki işaretler onu gosteriyor.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinide geri çağırırsınız kuzu kuzu.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın tamamı Amerika’nın kuklası. Bu iyice görünür oldu.
    Cevapla
  • Ottomans1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Halep ve Musul un hesabını kim verecek kim savaş suçu işledi burda onlarada aynı davranışı sergiliyrceklermi ozaman her ülke kendi bürolarını sınır dışı etsin görelim kensilerinin yaptığını temize çıkarmak için bu kişisel davranışları hepsi top yekün sergiler
    Cevapla
  • xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    hitler avrupası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi