ABD'den Türkiye, Rusya ve F-16 açıklaması!

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısı için Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland NTV'nin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 06.04.2022 01:10 GÜNCELLEME 06.04.2022 12:27
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Türkiye ABD Stratejik Mekanizma toplantısı için Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland NTV röportajında Rusya Ukrayna savaşı ve Türkiye ABD ilişkileri konularında kritik mesajlar verdi.

Montrö vurgusuyla Türkiye'nin tavrının önemine dikkat çeken Müsteşarı Nuland, "Erdoğan’ın iki ülke liderleri Zelenski ve Putin ile olan yakınlığı, ilişkileri bu barış görüşmelerinin Türkiye’de yapılmasına vesile oldu. Bu savaş ortamının bitirilmesi için bir güven ortamı sunuyor. Aynı zamanda Montrö Sözleşmesinin uygulanması konusunda Türkiye’ye müteşekkiriz. Karadeniz’deki gücünüz, coğrafi konumunuz çok önemli. Çünkü Karadeniz bu savaşta geçiş güzergahı olabilirdi neyse ki Türkiye buna müsade etmedi." dedi.

''PUTİN'İ ATEŞKES İÇİN ZORLAMALIYIZ''

ABD'li Müsteşar savaşın bitmesi için önce ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledi. Nuland, "Hepimiz Putin’i ateşkesi ilan etmesi için zorlamalıyız. Ancak bu şekilde istenen sonuca ulaşabiliriz" diye konuştu.

Ankara'daki görüşmelerde Rusya'ya uygulanan ambargolar da masadaydı. Nuland, "Türk yönetimi ile yaptığımız konuşmalarda bu konuda gerçekten çok hassas ve dikkatli olduklarını belirttiler. Yaptığımız konuşmalarda Rusya’ya ambargoların Türk toprakları üzerinde ihlal edilmesine izin vermeyeceklerini söylediler. Ama tabi ki bu noktada hep beraber çalışmak önemli. Beraber çalışırsak daha iyi işler başarabiliriz" dedi.

''F-16'LAR İLE İLGİLİ KONUŞUYORUZ''

Müsteşar Nuland iki ülke ilişkilerinde yeni bir enerji olduğunu söyledi. Nuland, "NATO müttefiki olarak Türkiye Rusya’dan hava savunması için silah alma kararı aldı. Bu konu bizi endişelendiriyor çünkü NATO’nun işine yaramayacak bir durum. Sanıyorum hem Türk yönetimi hem de Türk vatandaşları Ukrayna’da görüldüğü gibi Rusya’dan mühimmat, hava savunma sistemi alındığında savaş alanında bu silahların Türkiye’ye herhangi bir avantaj kazandırmayacağını net olarak görmüşlerdir. F-16’lar ile ilgili konuşuyoruz. Bu konuda Türkiye’nin taleplerini bekliyoruz bu talepleri aldıktan sonra bu talepleri konuşacağız ve harekete geçeceğiz" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 196
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da ABD leri nin en yakin müttefiki israil ve GB ve TC dir bunu daha anlamadidilar bir gün anlayacaklar ama ne zaman görecegiz.
    Cevapla
  • isbay 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep yalan dolan...
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd samimiyetine inanmıyorum dürüst davranmayan bir ülke dilinde bal kıçın da iğne ile arı gibi söylemleri ile ıcraat ları hep çelişen bir ülke
    Cevapla
  • Lazo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim karşımızdaki Suriye PKK Sina milyar dolarlık silah yardımı eğitimi ver gel biz ortağiz de
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadının elinde milyonlarca masum insan kanı var .Kocasının planlarını uygulayan vahşi abd çete üyesi .kocan Robert ve sen bu dünyada inşallah katlettiğiniz insanların acısını kat kat çekersiniz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı