Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Rusya doğuya ilerliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'yı destekleyeceğini belirtirken, çatışmanın uzun sürebileceğini ve bu duruma hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Rusya doğuya ilerliyor
Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Rusya doğuya ilerliyor
GİRİŞ 06.04.2022 16:16 GÜNCELLEME 06.04.2022 17:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Brüksel'deki dışişleri bakanları zirvesi öncesi basına konuştu.

Stoltenberg "Putin'in tüm Ukrayna'yı kontrol etme ve uluslararası düzeni yeniden yazma hırsını değiştirdiğine dair hiçbir belirti görmedik. Rusya ordusu Ukrayna'nın doğusuna doğru ilerliyor" dedi.

Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'yı destekleyeceğini belirterek Rusya'ya yönelik yaptırımların sürmesi ve caydırıcılığın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi:

"Ukrayna'nın acil askeri yardıma ihtiyacı var. Müttefiklerin Ukrayna'ya çeşitli silah sistemleriyle daha fazla destek vermelerini bekliyoruz."

Stoltenberg ayrıca, çatışmanın uzun sürebileceğini ve bu duruma hazırlıklı olmamız gerektiğini de belirtti.

NATO UKRAYNA GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün bir araya gelerek öncelikli olarak Ukrayna'daki son gelişmeleri ele alacak.

İki gün sürecek toplantı, TSİ 19.00 civarında NATO'nun Brüksel'deki ana karargahında başlayacak.

YORUMLAR 5
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşmalar ve toplantılar sonuç Ukrayna yok ediliyor.
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Batı bu savaşın bitmesini hiç ama hiç istemiyor. Ukrayna tarafının Ruslara NATO ve AB'ye girmeyeceklerini yazılı olarak garanti etmelerinden sonra NATO'nun Ukrayna'ya silah sağlayacağını söylemesi çok manidar. Bu da demek oluyor ki Amerika ve Batı Ukrayna üzerinden Rusları zayıflatmak istiyor. Onun için bu savaşın kolay kolay bitmemesi gerekir. Eğer haber doğru ise Ruslar başından beri yerden göğe kadar haklılarmış. Meğerse ki Ukrayna saldırısından dolayı Ruslara uygulanan ambargolar aslında birer timsah göz yaşı imiş. Kimsenin Ukrayna halkını falan düşündüğü yokmuş.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    toplan toplan ayni arap birligi gibi sonuc koca hic demek nato usa avrupa guvenmek hata gucun olacak nukler silahin da
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    twitter rus esirlere, çingenelere, ruslara YENİ işkenceleri yayınlayanların hesaplarını kapatıyor. Batılı üst akıl savaşın sönmesini istemiyor. Ruslar sivil hassasiyetsiz bombardıman yapıyor. Batı kışkırtmalarıyla grozni,halep,rakka,musul tipi bombardımanlara dönüşecek gibi. Siz ukraynaya desteğinizi kademeli çekiniz, KESİNLİKLE askeri yükümlülüğe girmeyiniz. İki taraf Türkiyenin telkinlerini umursamayan vahşilik seviyesine gitmekteler. Takdir böyleyse engelleyemezsiniz. Ülkemize odaklanınız, yardakçıları mimleyiniz.
    Cevapla
  • süwari 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato mause gibi rusya nın bir sonraki hamlesi hamle yaptırıyo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig yıldızına büyük onur! Aday gösterildi: Dünyanın en iyisi olabilir
SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov