Rusya'nın Ukrayna işgali 43. gününde: Öldürülen Ukraynalılar için akılalmaz plan

Rusya'nın Ukrayna işgali 43. gününe girdi. Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Buça görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra birçok kentin sokaklarından öldürülen Ukraynalıların cesetlerini çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

GİRİŞ 07.04.2022 02:45 GÜNCELLEME 09.04.2022 09:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 43'üncü gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

17.06 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Batı'ya Rus petrolünü reddederek ve Rus bankalarını uluslararası mali sistemden tamamen dışlayarak "Rusya'yı adaletin önüne çıkartma" çağrısını tekrarladı. Bir çevirmen aracılığıyla Yunan Parlamentosu'na konuşan Ukrayna lideri, "Avrupa'yı ekonomi ve enerji kriziyle tehdit edenler daima kaybeder. Dürüst olalım, en başından bu yana Rusya'nın hamleleri sadece Ukrayna'ya değil, Avrupa'ya da karşı" dedi.

16.37 Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, Rusya'nın Batı'nın eşi görülmemiş yaptırımları nedeniyle son 30 yılın en zor döneminden geçtiğini, ancak Rusya'yı küresel ekonominin dışına itme çabalarının başarısız olacağını söyledi.

15.30 Ukrayna askerleri, takip ettikleri Rus ordusuna ait bir tankı havaya uçurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus tankının imha edildiği bölgeye dair bilgi paylaşmadı.

14.31 Polonya Fonları ve Bölgesel Politika Bakan Yardımcısı Małgorzata Jarosińska-Jedynak, Polonya'da kalması muhtemel Ukraynalı mülteci sayısını 2 milyon 800 binden 7 milyon 300 bine çıkardıklarını açıkladı.

13.14 Ukrayna ordusu, Herson bölgesinde Rus topçu birliklerini hedef aldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki Rus topçu birliğini hedef aldığını bildirdi.

12.59 Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Endonezya'da gerçekleştirilecek G20 zirvesine katılıp katılmayacağının olayların seyrine bağlı olduğunu söyledi.

12.57 Rusya'nın "dost olmayan ülkelere" doğal gaz satışında ruble hamlesine, Avrupa Birliği (AB) tarafında Rus gazından vazgeçmeyi göze alamayan Macaristan olumlu karşılık verdi.

11.46 Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini ve Polonya'ya olası tehdit oluşturduğunu belirterek "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin daha zor ambargolara tabii tutulmalı" dedi.

11.06 Alman Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesindeki Buça kentinde sivillere yönelik vahşeti telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı. Dergi, Alman Dış İstihbarat Servisi'ne (BND) dayandırdığı haberinde, BND'nin Rus askerlerinin telsiz trafiğini kaydettiğini ve bir askerin diğerine kendisinin Buça'da bisikletli birini vurduğunu söylediği ileri sürüldü. Başka bir telsiz kaydında ise bir kişinin, "Önce askerleri sorgulayın sonra vurun" dediği belirtildiği savunuldu.

11.05 Ukrayna'ya savaş açan Rus ordusunun 18 bin 900 askerini, 150 uçağını, 135 helikopterini ve 698 tankını kaybettiği bildirildi.

10.44 Rusya Savunma Bakanlığı dün gece düzenlenen operasyonlarla Ukrayna'nın Mykolayiv, Kharkiv, Zaporizhzhia ve Chuhuiv kentlerinde bulunan yakıt depolama tesislerinin imha edildiğini açıkladı.

10.00 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde konuştu. Stoltenberg "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi, tanksavar silahlar, hafif ve ağır silahlar ve birçok farklı destek ihtiyacını ele alacağımıza eminim" dedi. Müttefikleri hem hafif silahlar hem de daha ağır silahları içeren birçok farklı tür için daha fazla destek sağlamaya çağırdığını ifade eden Stoltenberg, "Ukrayna'nın kendi ülkesini savunmak için silahlara ihtiyacı var" diyerek bugünkü toplantıda bunun önemli bir konu olmasını beklediğini iletti.

09.40 AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Rusya'ya karşı yeni AB yaptırımlarında bugün ya da yarın anlaşmaya varılabilir" dedi.

09.30 Avusturya, 4 Rus diplomatı sınır dışı etti.

09.00 NATO Dışişleri Bakanları toplantısı ikinci gününde. Belçika'daki toplantının ana gündem maddesi ise Ukrayna. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, NATO karargahına girişinde açıklamalarda bulundu. Kuleba, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını belirterek, NATO'dan isteklerini bir kez daha tekrarladı: "NATO'dan ne istediğimiz açık; silah, silah ve silah. Nasıl kazanacağımızı biliyoruz ancak daha fazla silaha ihtiyacımız var. NATO üyeleri tereddütleri bir yana bırakıp Ukrayna'nın ihtiyacını karşılamak zorunda. Başka Buça istemiyorsanız silah yollamalısınız. Silah bu kez barışa hizmet edecek. Ukrayna'da kullanılan her silah ülkemizi savunma için kullanılıyor. Silah tedarikinde saldırı ve savunma amaçlı diye ayrım yapmak iki yüzlülük."

07.36 Japon hükûmeti, Ukrayna'da sivillerin öldürülmesini şiddetle kınayarak işlediği savaş suçları nedeniyle Rusya'nın cezalandırılmasını istedi.

02.45 Ukrayna ordusu, kırsalda konuşlanan Rus tankının tek atışla imha edildiği görüntüleri yayınladı.

"RUS ORDUSU BİRÇOK KENTTEN ÖLDÜRÜLEN UKRAYNALILARI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

01.58 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Buça görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra birçok kentin sokaklarından ve bodrumlarından öldürülen Ukraynalıların cesetlerini çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Zelenski, ''Rus ordusunun taktik değiştirdiği ve öldürülenleri işgal altındaki toprakların sokaklarından ve bodrumlarından çıkarmaya çalıştığı bilgisine sahibiz. Ukraynalıları öldürdü. Bu sadece kanıtları saklama girişimidir, başka bir şey değil. Ama başarılı olamayacaklar çünkü çok öldürdüler.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Siyonist zelnski 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky konuşmasında biz isvec modeli istemiyoruz İsrail gibi büyük bir devlet olmak istiyoruz diyor yani kbu durum bitince ben de işgalci ve zalimlerden olucam diyor
    Cevapla
  • Er Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin çok tehlikeli. Tataristanda Türkçe (Tatarca) eğitimi ve basın yayını yasakladı ve kısıtladı. Rusyadaki Muhtar Türk Cumhuriyetlerini ortadan kaldırma ve tüm Türk ve Müslüman halklar üzerinde Ruslaştırma - Tam Asimilasyon politikası uygulamaya çalışıyor. Fakat bilmiyor ki Türkün dili değişse de özü değişmez. Bu yaptıkları bir gün ters tepecek Ruslaştırma Türkleşmeye evrilecek ve şovenist-faşist Rusyanın sonu olacak bu iğrenç politika.
    Cevapla
  • DOĞAN 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece konuşuyor ve felaket tellallığı yapıyor gerçekten çok büyük kumpasla halkını mahfetti ABD gazıyla ülkeyi bitirdi ve sonrada ülkeyi ABD nin istediği gibi yönetecekler .
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim haklı ise o güçlüdür. Esas mesele komedyen meselesi değil. Esas mesele en doğruyu bulmak gerek. En doğru dosdoğru bellidir. Mazlum malumdur . Küfür en büyük zulümdür. Küfür Milleti tektir. Biz Müslümanlar olarak birlik beraberlik olunmalı. İki akraba iki komşu bir olamıyorsa vay bizim halimize vay. Fikirler çok. Tek fikir tek geçerli fikir Islam'dır. Bu milletin bin yıllık başarısı buradan gelmekte aynı Halid bin Velid ra gibi. İslam'a ve Müslümanlara Kuranı Kerim ve Hadislere en büyük saygı zirve etmiştir yenilmez olmuştur.
    Cevapla
  • süwari 2 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatrocu bu oyunu oynuyorsun be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak köpekleri az kalsın adamı parçalıyordu! 10 köpek birden saldırdı...
Reisi'nin 3 gün sürecek cenaze töreni başladı