Rusya'dan peş peşe hamleler! 2 ülkeyle ilgili flaş karar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında hükümet ve parlamento üyelerinin bulunduğu Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu.

Rusya'dan peş peşe hamleler! 2 ülkeyle ilgili flaş karar
Rusya'dan peş peşe hamleler! 2 ülkeyle ilgili flaş karar
GİRİŞ 07.04.2022 20:35 GÜNCELLEME 07.04.2022 20:35
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında hükümet ve parlamento üyelerinin bulunduğu Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Avustralya'nın "Batı'nın kararlarını itaatkar bir şekilde takip ederek" Rusya'nın üst düzey yöneticileri ve neredeyse tüm milletvekillerine yönelik yaptırım kararı aldığı belirtildi.

KARA LİSTE UZAYACAK

Bugünden itibaren Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya Ulusal Güvenlik Komitesi üyeleri, Temsilciler Meclisi, Senato ve bölgesel yasama meclis üyelerinin aralarında bulunduğu 228 Avustralya vatandaşına mütekabiliyet gereği Rusya'ya giriş yasağı konulduğu bildirilen açıklamada, "Yakın gelecekte, Rusya'ya karşı olumsuz tutumların oluşmasına katkıda bulunan Avustralya ordusu mensupları, iş adamları, uzmanlar ve medya mensupları da kara listeye dahil edilecek ve duyurulacak." ifadesi kullanıldı.

'BENZERİ GÖRÜLMMEİŞ YAPTIRIM'

Yeni Zelanda'nın da Rusya'ya yönelik benzeri görülmemiş yaptırımlar getirdiği belirtilen açıklamada, mütekabiliyet gereği Rusya karşıtı dostane olmayan eylemlerinden dolayı Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelanda Genel Valisi Cynthia Kiro, hükümet ve parlamento üyeleri dahil 130 Yeni Zelanda vatandaşına Rusya'ya giriş yasağı konulduğu kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu yaptırımların bugünden itibaren yürürlüğe girdiği ifade edildi.

YORUMLAR 39
  • Zeki balli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hicbir zaman dost olmadi,Osmanliyi encok onlar yikti.
    Cevapla
  • Aabb 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Avrupa ülkeleri dost oldu hepsi aynı
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya askerini geri cekmeli Ukraine toprak büyüklügüne saygi gösterilmeli kirim dahil haydutluk kabul edilemez
    Cevapla
  • Cemil Zengin 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ,ingiltere ve fransa bir numaralı düşman ülkelerdir .Dost olan ülke RUSYA ......
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam sacmalamis Ruslar ne zamandir Turklerin dostu bogazlari kars ardagani isteyen stalinin ta kendisi idi onlarin yuzunden natoya mecbur kaldik. Kalles ruslar sadece ilk devrim oldugunda dostmus gibi gorunduler. Son soz Turke Turkten baska dost YOK.Ukraynalilar Turklerle slav karismis toplum
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    2015 yılında Türk öğrencileri Moskova sokaklarında kovalayıp sinir dışı eden ve fuar için Rusya da bulunan iş adamlarınızı hapse atıp dayak atan Rusya değil mi?Şimdi kendilerine yaptırım uygulanırken haksızlık demeyi biliyorlar.Türk ün gururunu ayaklar altına almayın...Şimdi tek başına kalan Rusya ya kanat olanlara hayretle bakıyorum.Ruslar hiç bir zaman Türk insanını ve Türkiye yi sevmediler.Gidecekleri başka ülke olmadığı için Türkiye ye geliyorlar...
    Cevapla
  • Terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik var, BATI LAİK OLDU, diyen garibanlara, batının nasıl bir HRİSTİYAN CEMAATİ olduğunu bu tablo çok iyi gösteriyor... Ruslar ORTODOX, batının felsefesinden çok bize daha yakınlar.
    Cevapla
  • Elixir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya sacmalamayin lu tfen yunanlilarda ortadoks ne alakasi var hiristiyan birligiyle
    Cevapla
  • Hemo 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki adamlsr cok merakli rusyaya gelmeye hesap yanlis San yanlis yaptin ukrania sana birakmazlar cunku duvardir avrupa icin
    Cevapla
  • tc aksakal 2 yıl önce Şikayet Et
    kısa düşünme karşında Ermenistan-Suriye Gebi küçük devlet değil, Hiç sınırı olmayan Kocaman Ülke, bundan sonra göreceksin Avrupa didiğin üretim olmadığı zaman üç kuruş halini alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak