Pakistan'daki hükumet krizinde yeni boyut: O karar iptal edildi

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Başbakan Imran Khan'a karşı güvensizlik oylamasının reddedilmesinin iptali yönünde karar vererek, parlamentoda cumartesi günü söz konusu oylamanın yapılmasına hükmetti.

Pakistan'daki hükumet krizinde yeni boyut: O karar iptal edildi
Pakistan'daki hükumet krizinde yeni boyut: O karar iptal edildi
GİRİŞ 08.04.2022 00:31 GÜNCELLEME 08.04.2022 00:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Pakistan’da görevden alınması için hakkında gensoru önergesi verilen Pakistan Başbakanı Imran Khan erken seçim çağrısında bulunmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de meclisi feshetmişti. Kararın ardından Pakistan Anayasa Mahkemesi, Han'a yönelik güvensizlik oylamasının parlamentoda reddedildiği kararı iptal ederek, parlamentonun yeniden kurulmasına ve parlamentoda cumartesi günü söz konusu güvensizlik oylamasının yapılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti kararı oy birliği ile aldı.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, “Başbakanın 03.04.2022 tarihinde cumhurbaşkanına meclisin feshedilmesi tavsiyesinin Anayasa'ya aykırı olduğu ve hukuken geçerli olmadığı beyan edilmiştir" ifadeleri kullanılarak, gensoru önergesinin başarılı veya başarısız olması halinde de meclisin feshedilemeyeceği belirtildi.
Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) lideri Şehbaz Şerif kararın ardından yaptığı açıklamada, mahkemenin "halkın beklentilerini kesinlikle yerine getirdiğini" belirtti.

Pakistan Halk Partisi (PPP) Eşbaşkanı Bilawal Butto Zerdari ise, Anayasa Mahkemesi’nin kararının "demokrasi ve Anayasa için bir zafer" olduğunu ifade ederek, "Pakistan'ın kurumları ve Anayasası korunmuştur. İnşallah güvensizlik süreci tamamlanacak ve seçim reformları yaparak temiz ve şeffaf seçimlere doğru yol alacağız" dedi.

MUHALEFETTEN HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Mahkemenin kararının ardından muhalefet partilerinin destekçileri, sokaklara çıkarak birçok kentte havai fişekli kutlama yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Satilmislar butün müslüman cografyasinda is basinda
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Seytanin dumeni cok, musluman ulkeler ic temizlige gitmeli, kendi iclerindeki devsirmeleri acilen yok etmeli. Aksi halde bu ulkelerin kalkinmasi, bagimsiz karar almasi mumkun degil
    Cevapla
  • Barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ümmeti Muhammed i korusun
    Cevapla
  • Nuri taş 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım muhalefet partilerinin eşbaşkanları ve kafi miktarta vekili oylamayı görmezler.
    Cevapla
  • Mehmet58 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın ajanları iyi çalışıyor.imran giderse Amerika'nın kuklası satılmışlar gelir ey Pakistan dikkat et uyanık ol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu