ABD Kongresi'nden Biden'a "Bayraktar benzeri İHA'lar" çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Başkan Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 ve benzeri gelişmiş insansız hava araçları (İHA) temin edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Kongresi'nden Biden'a "Bayraktar benzeri İHA'lar" çağrısı
ABD Kongresi'nden Biden'a "Bayraktar benzeri İHA'lar" çağrısı
GİRİŞ 09.04.2022 00:39 GÜNCELLEME 09.04.2022 01:09
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler, Silahlı Hizmetler ve İstihbarat komitesi üyesi 44 vekilin imza attığı ve Biden'a 4 Nisan'da gönderilen mektuba ulaştı.

Vekiller, mektupta, ABD'nin ve NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya şu ana kadar önemli miktarlarda savunma yardımı yaptığını ve bu yardımların sürmesi gerektiğini vurguladı.

Rusya'ya karşı sahada avantaj sağlayabilmesi noktasında Ukrayna'ya özellikle hava savunması için 3 başlık altında savunma desteği yapılmasının önemine dikkat çekilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"(Ukrayna'ya) daha geniş kapsamlı İHA'ların verilmesi önemlidir. Ukrayna'ya daha uzun menzile sahip Bayraktar TB-2 gibi gelişmiş İHA'lar temin edilmesi, onların Rus tedarik hatlarını sekteye uğratmasına ve kuşatma taktiklerini bozmasına imkan verecektir."

Mektupta ABD yönetimine ayrıca Stinger ve benzeri füzelerin temin edilmesinin Ukrayna ordusuna hava savunması noktasında önemli katkı sağlayacağının altı çizildi.

ABD'de SİHA korkusu: Dışişleri Bakanı Blinken'e Türkiye'yi şikayet ettiler!ABD'de SİHA korkusu: Dışişleri Bakanı Blinken'e Türkiye'yi şikayet ettiler!

Ayrıca Ukrayna ordusuna savaş uçakları verilmesi gerektiği ifade edilen mektupta, karadan havaya füze sistemlerinin de Ukrayna için kritik olduğu belirtildi.

Mektupta, Ukrayna'ya çeşitli başlıklar altında kara, hava ve deniz savunma sistemleri temin edilmesi gerektiğine yönelik maddeler de yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 117
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız süs icun gavur dememisler
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    abd gelsin biz ona siha satarız..yapmasına hiç gerek yok.hem ucuz veririz.
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru hep onlar bize satıyorlar negerek var yapmalarına biz daha iyisini ucuza satarız.
    Cevapla
  • Hallabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar onlar siz yapmayın biz verelim dediler sıra bize geldi herhalde
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse gücenmesin !! Türkiye ortada ve "terazide denge politikası uyguluyor".. Ruslarla S-400 alşverişi yaparken "müttefikimiz ABD" yaygarası koparıp, ABD'nin her isteğini yapmıyoruz. Montröyü uygulayarak Rusya'nın güneyden tehlike hissetmesine engel oluyoruz. Ukrayna ile de "uçak motorları hatta ortak uçak üretme projelerimiz var". TB-2 Bayraktar satıyoruz.. ÖNCELİĞİMİZ MİLLİ MENFAATİMİZ. Kimsenin "YARDAKÇISI VEYA KIYAKÇISI" değiliz!!!
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Reis in önderliğinde iki devlet arasında tarafsız kalarak onlara söz söylemeye onları baristirmak için konuşmaya hakkını elde etti. Devlet yönetme işi tecrübe vizyon ve basiret işidir.
    Cevapla
  • Reisx 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ye gönderdiğin binlerce tır silahı oraya göndersene... Kendilerini çok akıllı sanıyorlar. Keşke kendilerine ( Pardon Şeref siz misiniz? ) diye sorabilsem.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda şeref ne arar ? Abd dediğin sülük parazit bir devlet. Soykırımcılar. Şeytan dünyada devlet kurmuş ismi abd olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar