Ukrayna'daki tren garı saldırısının emrini veren generalin ismi belli oldu

Rusya'nın, Ukrayna'nın Kramatorsk kentindeki tren istasyonunu vurması sonucu 52 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Batılı kaynaklar; bu saldırı emrini Suriye'de de görev yapmış general Aleksandr Dvornikov'un verdiğini iddia etti.

Ukrayna'daki tren garı saldırısının emrini veren generalin ismi belli oldu
Ukrayna'daki tren garı saldırısının emrini veren generalin ismi belli oldu
GİRİŞ 09.04.2022 10:16 GÜNCELLEME 09.04.2022 12:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rus ordusunun Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tahliyeleri bekleyen sivillerin bulunduğu tren istasyonuna gerçekleştirdiği saldırının bilançosu artmaya devam ediyor.

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Kramatorsk kentinde sivillerin beklediği tren istasyonuna yapılan saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "Bugün tüm dünya Kramatorsk'taki tren garı saldırısında ölen 5'i çocuk 52 vatandaşın yakınlarına başsağlığı diliyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz kamu televizyonu BBC'nin haberine göre; Rusya saldırıyı düzenlediğini inkar etse de saldırı emrinin Rus General Aleksandr Dvornikov tarafından verildiğini açıkladı. Aleksandr Dvornikov, Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği birliklerde görev yapmış bir komutan.

Dvornikov, 2015'te Rusya tarafından Suriye'ye gönderilen ilk yüksek rütbeli subay olarak tanınıyor. Aleksandr Dvornikov, Suriye'de gösterdiği başarıların ardından 2016 yılında "Kahramanlık" ödülü almış ve sonrasında da Güney Bölge Komutanı olarak atanmıştı.

ARTIK İŞGALİ DVORNIKOV YÖNETECEK

General Dvornikov'un Rusya'nın Kiev ve çevresindeki şehirlerden çekilip savaşın yönünü Donbass'a çevirdikten sonra; Putin tarafından görevlendirildiği öne sürüldü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Ömer çevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık neden bukadar ukraynayi koruyorsunuz savaş bu bakın hiçbir kiliseye saldirmamislar sivilleri katketmemislrer bırakın savaşsin lar müslümanlar katledilirken bu kadar uzulmediniz aglamadiniz evinizi acmadiniz nereden geldi bunlar deyip saldirdiniz Ukraynalılar yüzyıllardır bize düşman küçük Rusya sonuçta bırakın rahat rahat savassinlar.
    Cevapla
  • grsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de yaptığı katliyami konuşan yok demek ki büyük ayrımcılık var paton at şunlara nukle adalet yerini görsün
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    çürümüş bir ordu ile ancak silahı olmayan suriye gibi bir ülkede başarılı olur. Ukrayna'da karşısında abd, Ab, ve ingiltere var. Halk karşısında silahlı askeri görünce kaçmak yerine zehirli yiyecek ikram ediyor. savaşı esprilerle hafife alıp savaşıyorlar. Allah galibiyeti çalışana veriyor. Allah komedyenden lider çıkarıp müslümanlara örnek veriyor. suriyeli muhalif politikacı orada düşman var ben dönmem diyor. çıkıpta önder olamıyor.
    Cevapla
  • Okan24 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri katleden yunan terör örgütünü öve öve bitiremeyen zelensky ve halkı ölümlerineze zerre üzülmüyorum. Daha da beter ölün.
    Cevapla
  • hidocan 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda sadece bir nato saldirisinda bir köyü yok ettiler 100 tane cocuk ve kadin katledildi, ben sadece bitanesinden bahsediyorum... olar insan degilmiydi ey bati
    Cevapla
  • grsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah batıyı batirsin inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!