Aliyev duyurdu! Ermenistan kabul etti! İşte 5 maddelik teklif

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Aliyev duyurdu! Ermenistan kabul etti! İşte 5 maddelik teklif
Aliyev duyurdu! Ermenistan kabul etti! İşte 5 maddelik teklif
GİRİŞ 09.04.2022 20:13 GÜNCELLEME 09.04.2022 20:13
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi için Ermenistan'a sundukları 5 ilkeden bahsetti.

Açıklamada, Aliyev'in, Putin'e, "Ermenistan'ın bu ilkeleri kabul ettiğini" söylediği belirtildi.

ERMENSİTAN'A SUNULAN TEKLİFLER


Azerbaycan, ilişkilerin normalleşmesi için Ermenistan'a şu teklifleri sunmuştu:

Devletlerin birbirlerinin egemenliğini, toprak bütünlüğünü, uluslararası sınırların dokunulmazlığını ve siyasi bağımsızlığını karşılıklı olarak tanıması.
 
Devletlerin birbirlerine karşı toprak iddiasında bulunmadığı ve gelecekte de bu tür iddialarda bulunulmama konusunda yasal bir zorunluluklarının olduğunun karşılıklı teyidi.
 
Birbirlerinin güvenliğini tehdit etmekten, siyasi bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne karşı tehdit ve güç kullanmaktan ve BM Antlaşması'nın amaçlarıyla bağdaşmayan diğer durumlardan kaçınmak.
 
Sınırların belirlenmesi ve diplomatik ilişkilerin kurulması.
 
Ulaştırma ve iletişim hatlarının açılması, diğer ilgili iletişim ağlarının kurulması ve çıkar alanlarında iş birliği.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Azerbaycan'ın tekliflerinde kabul edilemez bir şey yok." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

PUTİN, ALİYEV VE PAŞİNYANLA GÖRÜŞTÜ

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Aliyev ve Paşinyan ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Karabağ meselesinin ele alındığı görüşmede, Aliyev ile Paşinyan’ın 6 Nisan’da Belçika'nın başkenti Brüksel’de yaptığı görüşmenin sonuçları istişare edildi.

Görüşmede, Karabağ ile ilgili Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 9 Kasım 2020, 11 Ocak 2021 ve 26 Kasım 2021'de imzalanan anlaşmaların uygulanması ve bölgede ekonomi ve ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi konularında Üçlü Çalışma Grubu'nun faaliyetlerinin önemi vurgulandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırın belirlenmesi ile ilgili çalışmaların başlatılması ve barış anlaşmasının hazırlığı konularının da ele alındığı görüşmede, temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı.
 

Paşinyan, 19 Nisan’da Moskova’yı ziyaret edecek

Ermenistan hükümetinin basın servisinden yapılan açıklamada ise Paşinyan ve Putin’in telefon görüşmesinde, Rusya ve Ermenistan arasında ekonomi alanındaki iş birliğini ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu alanla ilgili konuların Paşinyan’ın 19 Nisan’da Rusya’ya gerçekleştireceği resmi ziyarette ele alınması konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

YORUMLAR 56
  • Yılmaz /metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayın Avrupa birliginde cerayan etmesi ve ermenilerin kabulu????dikkat etmesi gerekir aliyevin (aliyevde birsir) çoğu azeri aliyevin ermeni olduğunu söylüyor Türkiye yardım etmese 7bolgeye ayrılan topraklarını almaya pekniyeti yoktu;elcibeyi devirip 1milyon azeriyi perişan eden alyevin babasıydı misk gurubu çooook rahatsiz oldu azerilerin vatanlarina kavusmasindan oyunlar hep batının tezgahı hicbitmiyor ermenilerin herzaman 2.planlari vardır dikkatli olmalı Azerbaycan.......
    Cevapla
  • ihsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere asla guven olmaz.onlarin kaninda var bozgunculuk.asala örgutu bittikten sonra pkk yı ermeniler kumadimi.
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zengavur koridoru nerede
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan iki tehlikeyi dikkate alsın. İran etkisi yani şia mezhebinin sapık etkilerinden ve Rusya yani ticaret iş imkanı ile rus etkisini ülkesinden bertaraf etsin. Yapacağın iş çok basit. Rusların ve Iranlıların etkili olduğu bölgelere Camii ilahiyat merkezli yerleşim kurmak. Bu yerleşim etrafına helal temiz milli ve yerli ticaret kurmak. Bunların etrafına milli ve yerli üniversite kurmak şart. Bizi sadece para ticaret aldatmasın. Tabiiki silah yatırımı olmazsa olmaz her zaman. Şeytan BM'nin 5 daimi ülkeleri geçmiş zalim moğollardan daha tehlikeli.
    Cevapla
  • Görüş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki ermenistanın ekmeğine yağ sürülmüş gibi bir anlaşma, bu Aliyev gerçekten çok acemi birisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar