Zelenskiy: Bekleyecek zamanımız yok

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın bekleyecek zamanının kalmadığını belirterek, Batı'dan Rusya'nın petrol ihracatına ambargo koymasını istedi.

Zelenskiy: Bekleyecek zamanımız yok
Zelenskiy: Bekleyecek zamanımız yok
GİRİŞ 10.04.2022 00:36 GÜNCELLEME 10.04.2022 00:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşının 45. gününde ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya'nın nakit akışlarına daha acı verici kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm medeni ve demokratik dünyanın harekete geçmesi gerektiğini belirten Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Bekleyecek zamanımız yok. Özgürlüğün bekleyecek zamanı yoktur. Rusya yeni kuvvetlerini ve yeni teçhizatlarını ülkemize sokmayı göze alabilir. Derhal harekete geçilmeli ve tirana karşı petrol ambargosu uygulanmalı."

- Johnson, Ukrayna'ya yeni mali ve savunma destek paketi ile geldi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un Kiev ziyaretine değinen Zelenskiy, Johnson'un, Ukrayna'ya yeni mali ve savunma destek paketi ile geldiğini belirtti.

Ukraynalılar adına Johnson'ı ağırlamaktan büyük onur olduğunu ifade eden Zelenskiy, Birleşik Krallık'ın, Ukrayna'ya başta savunma olmak üzere yaptırımlar politikasındaki liderliğinin sonsuza kadar tarihe kazındığının altını çizdi.

Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nın başlattıkları Ukrayna İçin Ayağa Kalk kampanyasında, Ukrayna içinde ve dışında bombalardan kaçan insanlar için toplanan 10 milyar dolardan fazla yardım taahhüdü için teşekkür etti.

YORUMLAR 11
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    beter ol yahudi bozuntusu
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa başta İngiltere sizi yem olarak kullanıyorlar. Olan Ukrayna'nın halkına oldu yazık. Rusya ve Çin beraberler. Amerika Avrupa nın adaletsiz, hırsız ekonomisine baş kaldırdılar. Bu savaş bitince Yunsistan ve Israil de aynı şekilde Türkiyenin başına bela edilirse şaşırmayın. Çünkü zengin zubbe zalim devletler vesayet savaşını sevdi. Başkası ölüyor bunlar zevk sefa içerisinde hayatlarına devam ediyor. Zaten nesilleri yok olmaya başladı. Yarıdan fazlası yaşlı.
    Cevapla
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes tutturmuş ukranya... filistin de olan zulmü ve devam zulmüne bakın birazda kardeşim
    Cevapla
  • realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya petrolüne ambargo koymak petrol fiyatlarının daha da yükselmesi demek adam kendi gidip yüz yüze çatışmıyor baş komutan olarak hep şovmenlik yapıyor.
    Cevapla
  • Ali aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ta m komedyen ataması abd batı elinde.yunana varıyor Türklete soykırım yapmış yunanları kahraman ilan ediyor soytarı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak