Marine Le Pen: Cumhurbaşkanı seçilirsem NATO'nun askeri kanadından çıkacağız

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron'un rakibi olan Ulusal Birlik Partisi lideri aşırı sağcı Marine Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; Fransa'yı NATO'nun birleşik komutanlığından yani askeri kanadından çekeceğini söyledi.

GİRİŞ 13.04.2022 16:41 GÜNCELLEME 13.04.2022 17:25
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron'un rakibi olan Ulusal Birlik Partisi lideri aşırı sağcı Marine Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; Fransa'yı NATO'nun birleşik komutanlığından yani askeri kanadından çekeceğini söyledi.

Rusya ile NATO arasında daha yakın ilişki kurulması gerektiğini söyleyen ve buna destek vereceğini belirten Le Pen; daha önce ifade ettiği "NATO'dan çekilme" vaadini yineledi.

Mevcut Fransa cumhurbaşkanı Macron da 2018 yılında "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" demişti.

Melenchon: NATO'dan çıkmalıyız, partnerimiz RusyaMelenchon: NATO'dan çıkmalıyız, partnerimiz Rusya

Le Pen gibi aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon da seçim kampanyasında benzer bir vaade yer vererek, "NATO'dan çekilmeliyiz" demişti.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALMIŞTI

10 Nisan Pazar günü yapılan seçimde Le Pen yüzde 23,3, Macron ise yüzde 28,1 oy almıştı. Hiçbir aday yüzde 50'lik salt çoğunluğu elde edememişti. Böylelikle cumhurbaşkanığı seçimi ikinci tura kalmıştı. İkinci tur oylaması 24 Nisan'da yapılacak. İkinci turda kazanan aday, 13 Mayıs'a kadar görevini devralacak.

İlk turda aşırı solcu aday Jean-Luc Melenchon yüzde 20,1, aşırı sağcı Eric Zemmour yüzde 7,2 ve merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin adayı Valerie Pecresse yüzde 5, Yeşiller Partisinin Başkanı ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Yannick Jadot yüzde 4,4 ve Sosyalist Partisinin (PS) adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yüzde 2,1 oy almıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 143
  • Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    tûrkiye netoye girmiste ne faydasi var her on seneden bir tûrkiye halkina askeri darbe yaptiriyor doģrumu soyluyorum
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Le pen Merkel gibi başarıli olamaz. Nato islam karşıtlığı konuları Fransa halkını pekte ilgilendirmiyor.Fransız halkı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından şikayetçi bu durumu oluşturan bizzat macron dönemidir sarı yelekliler onun döneminde hortladı Le pen bu durumu ekranlarda izah etmekten aciz olup kendisine oy kaybı yaşatacak konulara islam ve göçmen karşıtı şimdide nato karşıtı ile saçma sapan konulara girmekte bundan bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    başka şekilde makaronu başta tutamaz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bu gidişle bir Bomba yiyecek sanki
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    yerine ne koyacan ,anlamadım
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun acil bir Türk sevgiliye ihtiyacı var, yoksa bu gidişle dünyayı yakacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri