İngiltere'den 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılıp katılmama kararı konusunda özgür olduğunu belirterek, Rusya’nın tehditlerinin sadece birliği güçlendirdiğini söyledi.

İngiltere'den 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması
İngiltere'den 'İsveç ve Finlandiya' açıklaması
GİRİŞ 14.04.2022 16:38 GÜNCELLEME 14.04.2022 16:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kuzey ve Baltık ülkelerine yönelik Rus tehditleri yeni değil ve sadece birliğimizi güçlendiriyor. İsveç ve Finlandiya, geleceklerini müdahale olmaksızın seçmekte özgürdür. İngiltere ne karar verirse versin destekleyecek” dedi.



NELER OLMUŞTU?

Rusya’nın Ukrayna topraklarına girerek başlattığı savaşın ardından Finlandiya ve İsveç, NATO’ya katılma fikrine sıcak bakmaya başlamıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılma girişimi olursa gerekli önlemlerin alınacağını belirtmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • akinaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    kuran ı kerim i polisler nezaretinde yakan isveçliler için özgürlük olmasın..
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO’ya üye olmak Amerika ve İngiltere ye uşaklık yapmaktır Ukrayna gibi kıs kıs yapar silah satarlar sora işlerine gelmediği zaman uzak tan bakarlar
    Cevapla
  • Yıkılsın isterse 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk destekçisi terör dedtekçisi İsveç’in üyeliğini kabul etmiyoruz bize düşman ülke sayısını artırmaktan başka birşey değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!