AB'den Mescid-i Aksa açıklaması

Avrupa Birliği (AB), Mescid-i Aksa'da meydana gelen çatışmalar nedeniyle derin endişe duyulduğunu aktardı.

AB'den Mescid-i Aksa açıklaması
AB'den Mescid-i Aksa açıklaması
GİRİŞ 15.04.2022 22:09 GÜNCELLEME 15.04.2022 22:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'da şiddet olaylarındaki artışın ve bu sabah Mescid-i Aksa'da meydana gelen çatışmaların derin endişeyle takip edildiği duyuruldu.

"Şiddetin bir an önce durdurulması gerekiyor. Daha fazla sivil zayiatı bir öncelik olarak önlenmelidir. Kutsal mekanların statükosuna tamamen saygı gösterilmelidir. Filistin-İsrail güvenlik iş birliği esastır." ifadesine yer verilen açıklamada, AB'nin tüm taraflara gerilimi azaltma çabalarında bulunma çağrısı yinelendi.

Aksa'da olaylı sabah

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençlerin sabah namazından sonra İsrail polisine taş atması üzerine olaylar çıkmıştı.

Mescid-i Aksa'nın avlusuna bu sabah baskın düzenleyen İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale ederken, Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.

Daha sonra geri çekilen ve cemaatin içeri girmesine izin veren İsrail polisi, gençlerin yeniden taş atmaya başlaması üzerine tekrar avluya girmişti.

Cemaati darbederek dışarı çıkardıktan sonra gençlerin bulunduğu Kıble Mescidi'ne yönelen İsrail polisi zor kullanarak mescidin içine girmişti.

İsrail polisinin, Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne girdiğini ve buradaki Filistinlileri yere yatırarak tevkif ettiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

İsrail polisi, Harem-i Şerif'te çıkan olaylarda yüzlerce kişiyi gözaltına almış, en az 152 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 12
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Israiloğulları Türk kavminin hışmına uğrarsanız varya sizi kimse kurtaramaz !!! sabırlarını taşırmayın !!! Mescidi Aksadan uzak durun !!!Yoksa Türk kavmi araplara benzemez Başınıza musallat olurlar!!!Kaçacak delik ararsınız akıllı durun şu mübarek Ramazanda kudurmayın!!!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yahudi soykırımı nedeniyle çok ağır bedel ödemiştir sıra israilde yıllarca süren filistine uyguladığı soykırımın bedelini ödeme vakti gelmiştir!!!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın laf cambazlığını iki yüzlülük yapmayın derhal yaptırım uygulayın israile yıllarca dünyanın gözü önünde sivil insanları katledip işkence yaptılar
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Soykırım teker teker olduruyorlar hitlerden ne farları var
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudiyi 1492'de ispanyanın hışmından kurtaranlara yazıklar olsunki filistine bela oldular! bunların ordan temizlenmeleride boynumuzun borcudur! gazamız şimdiden mübarek olsun inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!