Ünlü model Bella Hadid, Instagram'ın iki yüzlü tutumuna isyan etti

Filistin asıllı ABD'li ünlü model Bella Hadid, sosyal medya platformu Instagram'ı Filistin içerikli paylaşımlarını sansürlemekle suçladı.

Ünlü model Bella Hadid, Instagram'ın iki yüzlü tutumuna isyan etti
Ünlü model Bella Hadid, Instagram'ın iki yüzlü tutumuna isyan etti
GİRİŞ 18.04.2022 01:11 GÜNCELLEME 18.04.2022 01:11
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail kuvvetlerinin Filistin halkına zulmü, Ramazan ayında da devam ediyor. Instagram hesabından, İsrail şiddetine en büyük tepkiyi veren isimlerden biri olan dünyaca ünlü model Bella Hadid’e yönelik tepki çeken bir karar geldi.

Mescid-i Aksa’da cemaate yapılan saldırıları kınayan Hadid’e, paylaşım yasağı geldi. Instagram’ın, Filistin hakkında yaptığı tüm paylaşımları anında kısıtladığını söyleyen ünlü model, Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğini dile getirdi. Gün içerisinde tekrar Filistin paylaşımı yapmayı deneyen Bella Hadid, bu seferde 'DM' kutusuna erişim problemi yaşadığını bildirdi.

İsrail kuvvetlerinin, Filistin halkına yönelik şiddet eylemleri bitmek bilmiyor. Ramazan ayının başlamasından bu yana Filistinlilere saldırılarını artıran İsrail polisi, son olarak Mescid-i Aksa'ya sabah namazı için gelen Müslümanlara saldırmıştı.

Saldırıda 152 Filistinli yaralanırken, İsrail'e tepki de giderek büyüyor. İsrail'in zulmüne karşı susmayan ve bu şiddeti her fırsatta dünyaya duyuran Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid de saldırıları kınayan isimlerin başında geliyor.

Resmi Instagram hesabında 52 milyona yakın takipçisi bulunan ünlü model, Filistinlilere yapılan zulüm nedeniyle bir kez daha paylaşımda bulundu.

Mescid-i Aksa'daki Cuma namazında yaşanan saldırıları kınayan birkaç paylaşım yapan Hadid'in hesabına, Instagram tarafından sansür ve kısıtlama geldi.

Paylaşım yapması engellenen ünlü model, duruma büyük tepki gösterdi.

"Filistinlilerin, İsrail polisi tarafından püskürtüldüğü gönderilerim, Instagram tarafından engellendi. Ne zaman Filistin hakkında paylaşım yapsam engelleniyor.

Gönderilerim bir milyondan fazla kişiye ulaştığı için engelleniyor olabilir mi?" ifadeleriyle Instagram'a tepki gösterdi.

Verdiği tepkinini ardından paylaşım yasağı az da olsa esnetilen model, İsrail şiddetini gösteren paylaşımlarına devam etti.

Hassas içerik ibaresiyle paylaşım yapabilen model, Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğini duyurdu.

Modelin açıklamasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, Instagram'ın Filistin sansürüne tepkilerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Ali veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 20 senedir uğraşıyoruz filistin icin....
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehit Olmak için Doğmuşlar... Bütün islam birleşmeli yoksa bir insan ne yapabilir ki...
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek care israil filistin federesyon kurmalari nedenmi bu halk yüz yillarca birlikte yasadi ayni halk sayilirlar her sey karsilikli saygiya dayanir.
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin diye bişey mi kaldı ki
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin uçak gemisi USS Ronald Reagan 9 yıl sonra ayrıldı
Saplantılı eski nişanlısı katletmişti: Büşra Kaban'ın vurulma anı ortaya çıktı