12 maddede Macron'un Türkiye düşmanlığı!

Macron yönetimindeki Fransa, Doğu Akdeniz’de egemenliğimizi çiğnemeye kalktı. PKK-YPG’yi destekledi, soykırım yalanının sözcülüğüne soyundu, Başkan Erdoğan’a hakaretvari ifadeler kullandı. İşte Macron'un 12 maddede Türkiye düşmanlığı...

GİRİŞ 18.04.2022 08:12 GÜNCELLEME 18.04.2022 09:55
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fransa’da ikinci tur seçimlerinde Marine Le Pen ile yarışacak olan Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye düşmanı siyasetlerin başını çekti.

Macron yönetimindeki Fransa Doğu Akdeniz’de egemenliğimizi çiğnemeye kalktı, PKK-YPG’yi destekledi, soykırım yalanının sözcülüğüne soyundu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tahkir eden ifadeler kullandı.

İşte Macron'un özetle 12 maddede Türkiye düşmanlığı;

1.Türkiye karşıtı zirvenin öncüsü: 10 Eylül 2020’de Fransa öncülüğünde Korsika Adası’nda 7 Avrupa ülkesinin katıldığı "Türkiye karşıtı” MED7 zirvesi toplandı. Macron, "Avrupa’nın bir bütün olarak Türkiye’ye karşı daha net ve birleşik bir duruşa ihtiyacı var." dedi.

2.Türklere ‘Ermeni Soykırımı’ yaftası: 6 Şubat 2019'da Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan'ı 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan ettiğini açıkladı. Ocak 2020’de ‘Ermeni Soykırımı’ inkarının cezalandırılması için hukuki çalışma yaptıklarını açıkladı.

3.PKK-YPG’ye aktif destek: Mart 2018 ve Nisan 2019'da Elysée Sarayı’nda Suriye Demokratik Güçleri'nden bir heyeti kabul eden Macron, SDG'ye “aktif destek” sözü verdi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, örgüte kaynak sağlayacaklarını bildirdi. Ayn el Arab'ın 50 kilometre güneydoğusunda bulunan Fransız çimento devi Lafarge fabrikasının, Fransız istihbaratının bilgisi ve onayı ile PKK/PYD'ye destek olduğu ortaya çıktı.

4.Doğu Akdeniz’de gemimize baskın: Fransız savaş gemisi, 10 Nisan 2021’de Libya'ya giden Türk kargo gemisine müdahale etmeye çalıştı. Bölgeye gelen Türk savaş gemisiyle boy ölçüşemeyince kaçtı. Ardından konuyu NATO'ya taşıyan Fransa, aleyhine bir rapor ortaya çıkınca da Sea Guardian Operasyonu'na katılımını askıya aldı.

5.Kıta sahanlığımızı ihlal girişimi: 15 Nisan 2021'de Fransız araştırma gemisi L'atalante, Yunanistan'ın isteğiyle Türk kıta sahanlığına girmeye çalıştı. Bölgeye bir Türk firkateyni sevk edilmesinin ardından Fransız araştırma gemisi ile yanındaki Yunan firkateyni apar topar bölgeden ayrıldı.

6.İntikam tatbikatlarına ortak: Fransa; ABD, İsrail, İngiltere, Yunanistan ve GKRY gibi ülkelerin katılımıyla düzenlenen ve Türkiye'den “intikam” alma senaryolarının işlendiği 'Nemesis', 'Nobel Dina', 'Medusa' gibi tatbikatların hepsine kesintisiz katıldı.

7.Enerji araştırmamıza yaptırım çağrısı: Türkiye’nin Oruç Reis gemisini Akdeniz’de Türk kıta sahanlığına göndermesinin ardından Macron, Avrupa Birliği'nin Akdeniz'deki egemenlik haklarını ihlal eden tüm girişimler için yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

8.Libya’da karşımızda: Libya'da darbeci general Halife Hafter'in başkent Trablus'u kuşattığı 14 ay boyunca en önemli destekçisi Fransa oldu. Fransa, BM'de onayladığı silah ambargosuna rağmen Hafter'e hem silah hem asker hem de sahra altından cihatçı gönderdi.

9.Güney Kıbrıs’ın korsanlığına kalkan: 1 Ağustos 2020'de Fransa ve GKRY arasında “Savunma Alanında İşbirliği Anlaşması” imzalandı. Anlaşma karşılığında Fransızlar, Rum tarafındaki hava üsleri ve limanları kullanma imtiyazı kazanırken, Rumların Doğu Akdeniz'deki korsanlık faaliyetlerine kalkan olma garantisi verildi.

10. Yunanistan’a silahlı destek: 8 Ekim 2021'de Fransa ve Yunanistan arasında “Savunma ve Güvenlik Alanlarında İşbirliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması” imzalandı. Yunanistan'a 24 adet Rafale savaş uçağı ile 3 adet Belharra sınıfı fırkateyn satılması kararlaştırıldı.

11.Erdoğan’ı tahkir etti: Fransa Cumhurbaşkanı Macron Ağustos ayında Fransız basınına ‘dünya lideri’ olmanın sanıldığı kadar ‘havalı’ olmadığını belirterek, buna örnek olarak, “Erdoğan ile on günde bir konuşmak zorunda olan benim.” demişti.

12.Karabağ’da işgalcilerden yana: 25 Kasım 2020'de Fransız Senatosu, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıyan kararı onayladı. Azerbaycan-Ermenistan gerilimi yükseldiğinde Erivan'a destek açıklamaları yapıldı. Macron “Azerbaycan, Ermenistan sınır bölgelerinden çekilmeli.” çağrısında bulundu.

YORUMLAR 24
  • Cino 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecbur Fransız arabası, en ucuzu onlar. Inşaallah bizimkiler yapıp bitirsin o zaman kimse bunların uyduruk arabasına bakmaz
    Cevapla
  • Kerem oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun düşmanlığı CHP nin yanında kürdan kalır pehh pehh
    Cevapla
  • Mancınık 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin düşmanı CHP nin dostudur,demedi demeyin....!
    Cevapla
  • Mancınık 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin düşmanı CHP nin dostudur,demedi demeyin....!
    Cevapla
  • K.Abdullal 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık.CHP ile kafayı üşütmüşüm.
    Cevapla
  • Mancınık 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin düşmanı CHP nin dostudur,demedi demeyin....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim