Virüsü atlatanların dışkısında Kovid-19 tespit edildi

ABD'de; Kovid-19 geçiren kişilerle yapılan bir araştırmada, insan dışkısında aylar sonra Kovid-19 tespit edildi.

Virüsü atlatanların dışkısında Kovid-19 tespit edildi
Virüsü atlatanların dışkısında Kovid-19 tespit edildi
GİRİŞ 18.04.2022 10:27 GÜNCELLEME 18.04.2022 10:29

Son dönemde birçok ülkede Kovid-19 yasakları gevşetilirken, ABD'de yapılan bir araştırma bilim insanları tarafından "uzun Kovid-19" olarak da bilinen süreç ile ilgili yeni bilgileri ortaya çıkardı.

Stanford Üniversitesi'nde Kovid-19 semptomları ile insan dışkısı arasındaki bağ ile ilgili bu zamana kadar yapılmış en kapsamlı araştırma gerçekleştirildi.

GASTROİNTESTİNAL KANALDA GİZLENİYOR

Kovid-19'u atlatan kişilerin dışkılarında aylar sonra bile Kovid-19 bulunduğunu tespit eden uzmanlar, Kovid-19'un doğrudan gastrointestinal kanalı etkilediği ve orada gizlendiğini ortaya çıkardı.

SADECE YÜZDE 4'ÜNDE BU DURUM GÖZLENDİ

Yapılan araştırmada Kovid-19 hastalarının yarısının hastalık bulaştıktan sonraki bir hafta boyunca dışkılarında Kovid-19 tespit edildiği belirtildi. Aynı hasta grubundaki hastaların dışkıları 7 ay sonra incelendiğinde ise sadece yüzde 4'ünün dışkısında Kovid-19 bulundu.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Ami Bhatt, "Bu sonuçlar, vücuttaki bazı bölgelerin uzun Kovid-19 için önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Vücutta kalan virüs, doğrudan hücreleri ve dokuları işgal edebilir veya bağışıklık sistemine zarar veren proteinleri üretebilir" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı