Rus gazetesi Türkiye'nin kriz anındaki duruşuna dikkati çekti

Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da yapılan müzakerelerin yankıları sürüyor. Rusya'nın önde gelen yayın organlarından "Nezavisimaya Gazeta", İstanbul'daki görüşmelerin; Türkiye'nin Batı için önemini bir kez daha gösterdiğini yazdı.

GİRİŞ 18.04.2022 15:25 GÜNCELLEME 18.04.2022 15:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Ukrayna'da çözüm için gösterdiği diplomatik çaba Rusya'da dikkatle takip ediliyor.

Rusya'nın en önde gelen gazetelerinden olan Nezavisimaya Gazeta, "İstanbul diyaloğu Batı'yı Türkiye'nin rolü konusunda yeniden düşünmeye zorluyor" başlıklı bir analiz-haber yayınladı.

TÜRKİYE'NİN ÇABALARI TAKİP EDİLİYOR

Haberde Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki dengeli siyasetine dikkat çekti. Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında özel bir ara buluculuk yaptığına işaret edildi.

Savaşın başından bu yana çözüm için çabalarını sürdüren Ankara'nın, bu pozisyonunu İstanbul zirvesi ile taçlandırdığı vurgulandı.

Avrupa'da hiçbir ülkenin Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye gibi önemli bir rol oynayamadığının altı çizildi.

ABD VE FRANSA FARKINDA

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" sözlerine atıf yapıldı. Türkiye'nin Batı hegemonyasındaki tek kutuplu bir dünya sistemini sorguladığına yer verildi. Bu durumun Batı tarafından dikkatle izlendiğine dikkat çekildi.

Washington ve Paris'in Türkiye'nin artan diplomatik etkisini fark ettiği belirtildi. Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un bu konuda somut adımlar atmaya başladığına yer verildi.

ABD Başkanı Biden'ın da Ankara ile istişare mekanizmalarını arttırdığına vurgu yapıldı.

 

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 5
  • Ahmet 03 2 yıl önce Şikayet Et
    Gönül çok ister 2023 ye Reis başımızda dursun Eğer Reis yapılan aşkı olmayan alğılarla kaybederse Emin olun ki aynı İsmet İnönü Adaları verdiği gibi Torunlarıda iktidara gelirse Ege,yi komple kaybederiz.Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis dik duruşuna dünya hayran
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende boş konusuyorsun. Ne Rusya nede ukranya hiçbir ülkeye ; gelinde bize aracılık yapın dememiştir zaten. Ülkeler insiyartif alıp arabuluculuga soyunurlar. Bunun içinde ülke liderlerinin vizyonu önemlidir.
    Cevapla
  • 5 hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelin öpün reisin elini af dileyin barışalım
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmalar, bizim iç politikada tribünlere oynama şeklimiz bizim bir şey yaptığımız falan yok biz kendi kendimize arabulucu olmaya çalışıyoruz. Bizi kim çağırdı ki, biz kendiliğinden ortaya çıkıyoruz. Putin'in kapısında saatlerce bekleyen adamdan mı bahsediyorsun?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı