'Pakistan ve Rusya KKTC'de konsolosluk açacak' iddiası

Yunan Kathimerini gazetesi, Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açmak için bina aradığını yazdı. Yunan gazetesi, Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açma kararını önceden aldığını, bu konuda Moskova'nın Rum Yönetimi ile iletişime geçtiğini de kaydetti.

'Pakistan ve Rusya KKTC'de konsolosluk açacak' iddiası
'Pakistan ve Rusya KKTC'de konsolosluk açacak' iddiası
GİRİŞ 19.04.2022 10:28 GÜNCELLEME 19.04.2022 10:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesi; Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açmayı değerlendirdiğini yazdı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden söz ettiğini anımsatan gazete, Rusya ile ikili ilişkilerin, Rum Yönetimi'nde çaresizliğe neden olduğunu kaydetti.

RUMLARI BİLGİLENDİRDİ

Moskova yönetimi geçtiğimiz yıl ocak ayından itibaren, KKTC'de konsolosluk ofisi açma düşüncesi konusunda, Rum Yönetimi'ni bilgilendirmiş ve bu konuda "anlayış" istemişti. Yunan gazetesi, bu kararın, Ukrayna'daki gelişmelerle veya Güney Kıbrıs'ın yaptırımlarla ilgili tutumuyla doğrudan ilişkili olmadığının görüldüğünü de belirtti.

15 BİN RUS YAŞIYOR

Gazete, Rusya'nın, konsolosluk açarak KKTC'de daimi olarak ikamet eden yaklaşık 15 bin Rus vatandaşına hizmet etmeyi/korumayı amaçladığını yazdı. Habere göre, iyi haber alan kaynaklar gazeteye yaptıkları açıklamada, Rusya'nın konsolosluk için bina ve personel aradığını belirttiler.

Yunan gazetesi, Pakistan'ın da bu yıl içinde KKTC'de temsilcilik açabileceğini bildirdi.

YORUMLAR 7
  • The Eagle 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben başkan olsaydım bu istikacı ruslara burda kalıcı yaşamalarına izin vermezdim. Çünkü ukrayna ya yaptıklarını Zamanla heryere yaparlar. İnsanlarımız orda yaşıyor orası bizimdir artık diyerek korumamız gerek diyerek işgal ederler.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    yunaistan rusya gemilerine el koydu yunanlilari ve rumlari Rusya ciddi bir sekilde cezalandirmasi gerekir
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    KKTC yi tanımayan devletlerin hepsi korkak.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer iddaa dogrulanırsa Rus yetkililerden zaten tanıma acıklamasında bulunacaklar doğal olarak cünkü konsolosluk açmaları demek o ülkeyi tanıması anlamına geliyor.
    Cevapla
  • Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım. Tanınsın artık KKTC. Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler, Katar, Pakistan, Libya, Macaristan.. niye tanımıyor bunlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı