Adnan Menderes'e Kazakistan'dan vefa: İsmi caddede yaşatılacak

İdam edilerek yaşamına son verilen Merhum Başbakan Adnan Menderes'in ismi, Kazakistan'da yaşatılacak. Menderes'in ismi Almatı'da bir caddeye verilmesi kararlaştırıldı.

GİRİŞ 19.04.2022 14:33 GÜNCELLEME 19.04.2022 14:33

Merhum Adnan Menderes’in adı Kazakistan’da yaşatılacak. Kazakistan'ın en büyük şehirlerinden biri olan  Almatı’da valilik kararıyla bir caddeye Adnan Menderes’in adı verildi.

CADDEYE ADNAN MENDERES'İN İSMİ VERİLDİ

Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Almatı'da, kentin 10 işlek caddesinin yeniden isimlendirilmesine karar verildi. İsimler önde gelen şahsiyetlerden seçilirken verilen isimlerden biri de Türkiye'nin eski Başbakanlarından merhum Adnan Menderes oldu. 

Almatu Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Alatau ilçesinin Nurkent semtinde bulunan caddeye Adnan Menderes ismi verildiği duyurdu. 

ÇİN BASKISINDAN KAÇAN TÜRKLERE KAPILARI AÇMIŞTI

Kazakistanlılar Adnan Menderes'i, Çin baskısından kaçan Türklere, Türkiye'nin kapılarını açmasıyla tanıyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de geçen Kasım ayında İstanbul'da yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Konferansı'nda Adnan Menderes'i özellikle anmış, Menderes'in Türkiye'deki Kazakların hayatında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekmişti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!