Orhan Pamuk: Türkiye önce kendine barışı getirmeli

Türkiye'nin, Ukrayna-Rusya arasındaki müzakerelerde başarılı bir diplomasi yürüttüğünü kaydeden Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye'nin önce içerde barışı sağlaması gerektiğini söyledi.

Orhan Pamuk: Türkiye önce kendine barışı getirmeli
Orhan Pamuk: Türkiye önce kendine barışı getirmeli
GİRİŞ 20.04.2022 14:28 GÜNCELLEME 20.04.2022 14:34
Bu Habere 362 Yorum Yapılmış

İspanya'da bulunan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Başkent Madrid'deki bir programa katıldı. Pamuk burada Ukrayna-Rusya savaşı ve bu bağlamda Türkiye'nin rolüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

El Mundo'nun haberine göre Orhan Pamuk, Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerde Türkiye'nin başarılı bir diplomasi yürüttüğünü ifade etti.

"TÜRKİYE'DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK" İDDİASI

Türkiye'nin arabulucu rolündeki başarısına vurgu yaptıktan sonra sözlerine devam eden Pamuk, Türkiye'nin kendi içindeki sorunları olduğunu öne sürerek, "Türkiye'nin dünyaya barış getirmek yerine barışı ve demokrasiyi kendine vermekle başlaması gerekir" dedi.

Pamuk, katılımcılara röportajlarında sıklıkla siyasi sorulara yanıt verdiği için birçok kez başının derde girdiğini ve Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığını söyledi.

YORUMLAR 362
  • Boş veeer 2 yıl önce Şikayet Et
    Öre bunu iyi bil dünyada barış diyenlerin özgürlük diyenlerin ne dedikleri ortada kafayı Türkiye'ye takmissin ne içtin şöyle birazdan biz Kafa bulalım
    Cevapla
  • Qwerty 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de, orhan pamuk denilince düşünülen şey bellidir. Kişi kendisini nasıl ifade ediyorsa, yansıttığı görüşler hangi amaca hizmet ediyorsa, kendisi de odur. orhan pamuk bu, onun fikri de bu. Misal, Mustafa Güzelgöz ve eşeği yıllarca, asırlarca anılacaktır lâkin orhan pamuk, kimsenin gözünde bunu hak etmez, etmiyor.
    Cevapla
  • Cahilsavar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumu yapan cahil cühela takımı ömründe hayatında bir tane Orhan Pamuk romanının katını açıp da okumuş insanlar mıdır? Edebiyatçı sanatçı kimliğine dokundurmak için kitaplarını okumak, fikriyatını anlamak gerekir. Milliyetçi tabir ettiğimiz şu cahil kesim ise maalesef üzülerek görüyoruz ki, hala cahil kere cahildir.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehaletin içeriği çok geniştir. Senin gibi cahiller nice eşekleri yüceltmiş ve başımıza bela etmiştir. Ayrıca iyi bir okuyucu olarak şunu söyleyebilirim... Orhan Pamuk nobeli alacak çapta biri degildir. Sen ve senin gibi andavallar cehaletin ve eşekliğin tanımında en başlarda yer alıyorsun.
    Cevapla
  • Boş veer 2 yıl önce Şikayet Et
    He hehe Nobel ödülünü ülkesinin aleyhinde olduğu için aldi
    Cevapla
  • SultanAlparslanHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Nobel bir yahudi ödülüdür ve genelde ülkesine ihanet edip siyonizme hizmet edenlere verilir. Çoğunlukla da masonlar alır bu ödülü.. Pamuk bir Vatan hainidir Türk halkının gözünde.
    Cevapla
  • Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki irlandalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek