Etiyopya'da bin 900 çocuk açlıktan hayatını kaybetti

Etiyopya'daki iç savaş nedeniyle sadece geçen yıl bin 900 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi.

Etiyopya'da bin 900 çocuk açlıktan hayatını kaybetti
Etiyopya'da bin 900 çocuk açlıktan hayatını kaybetti
GİRİŞ 22.04.2022 16:03 GÜNCELLEME 22.04.2022 16:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde görev yapan sağlık görevlilerinin AP'ye yaptığı açıklamada, hükümet güçleri ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında yaşanan iç savaşın yüzlerce çocuğu etkilediği belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesinde savaşın getirdiği yıkıma bağlı yetersiz beslenme nedeniyle bin 900 çocuğun öldüğü ifade edildi.

Hayatını kaybeden çocuk sayısının daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

ÇOCUKLARINA YİYECEK BULAMIYORLAR

Savaş nedeniyle ailelerin çocuklarına yiyecek bulamadığı ve ulaşımın güvenli olmaması nedeniyle sağlık kuruluşlarına gidemedikleri kaydedildi.

NÜFUSUN YÜZDE 90'I YARDIMA MUHTAÇ

Hükümet ve eyaletteki isyancı TPLF arasında 1,5 yıldır süren çatışma ve gerginlik, bölge nüfusunun yüzde 90'ını yardıma muhtaç hale getirdi.

Etiyopya hükümeti, Tigray eyaletinde insani yardım çalışmalarının hızlanması için 24 Mart'ta tek taraflı ateşkes ilan etmiş, isyancılar ateşkese uyacağını deklare etmişti.

YORUMLAR 3
  • 4329 2 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin amin ölümlerin en hayırlısı olandır kurtulmuşlar allaha hamdolsun bir dahada ne bu dünya ne diğer alemlere ne evrenlere ne diğer boyutlara gelmeyecekler allaha hamdolsun ebedi cennetlik oldular çok güzel inşallah günahsız cennete girecekler ve gayb varlığı olurlar sürekli allahı tesbih eden varlık insan denen şehvet varlığı zilletinden sonsuzkez sınırsızkez iyidir hayırlıdır
    Cevapla
  • 4329 2 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ölüm keşke bende bu açlardan biri olsaydım ve ebedi ahirete allaha kavuşsaydım şehit olsaydım ebedi ahirette allaha iman yolunda sürekli iman edecek bir melek gayb varlığı olabilsem cennet ödülü olarak işte benim muhteşem ödülüm budur sürekli alllahı dinlenmeden durmadan tesbih eden varlık olarak ne güzel olurdu
    Cevapla
  • 4329 2 yıl önce Şikayet Et
    bunların hesabını türk medeniyetleri türk ülkeleri türk kavimleride dahil hesabını verecek ama ebedi ahiret hayatları içinde şehit oldukları ve ailelerine akrabalarına atalarına şefaat edecekleri içinde çok hayırlı ölüm olmuş uzun yaşayıp dinsiz kötülük peşinde beyazlar yüzünden olacaklarına en iyisi allaha kavuşmuşlar inşallah ebedi ahiretleri iyi olur amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...