Pentagon: Putin savaşı bitirme niyetinde değil

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'daki savaşın uzayacağını, Putin’in savaşı bitirme niyetinde olmadığını aktardı.

Pentagon: Putin savaşı bitirme niyetinde değil
Pentagon: Putin savaşı bitirme niyetinde değil
GİRİŞ 23.04.2022 15:07 GÜNCELLEME 23.04.2022 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş doğuda yoğunlaşıyor değerlendirmesinde bulundu.

Savunma bakanlığı olarak savaşın ne kadar süreceğine ve gidişatına dair değerlendirmede bulunan Kirby, TRT Haber muhabirinin sorusuna verdiği cevapta, Rusların çabalarını daha küçük bir coğrafi alana yoğunlaştırdığına dikkati çekti. Birçok durumda yasa dışı olarak işgaller yaptıklarını söyleyen Kirby, çatışmaların uzamasını beklediklerini aktardı. 

Pentagon, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık silah yardımının detaylarını verdiPentagon, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık silah yardımının detaylarını verdi

Pentagon Sözcüsü, Rus birliklerin Batı'ya tekrar yönelebileceğini ima etti.

Kirby, Putin'in orta ve uzun vadeli hedeflerinin ne olduğunu bilmediklerine değinerek, "Şu an Doğuya ve Güneye odaklanmak istediği açık. Bu bölgeyi alıp "tamam, baştan beri istediğim şey buydu. Ukrayna egemenliği, başkent ve Zelenskiy hükümeti hakkında söylediklerime kulak asmayın. Gerçekten istediğim buydu" mu diyecek, yoksa başka bölgeleri işgal etmek için ikmal alanı olarak mı kullanacak, bu henüz belli değil" açıklamasında bulundu.

Kirby, Putin’in savaşı bitirme niyetinde olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • noname 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sizde bunu istiyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...