Rusya'dan 'gerekirse Transdinyester'e de müdahale ederiz' mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı; Transdinyester'deki duruma müdahale edilmesini gerektirecek bir senaryo istemediklerini belirtti. Kremlin Sözcüsü Peskov da Rusya'nın Trandisyester'deki endişe verici durumu dikkatle takip ettiğini söyledi.

Rusya'dan 'gerekirse Transdinyester'e de müdahale ederiz' mesajı
Rusya'dan 'gerekirse Transdinyester'e de müdahale ederiz' mesajı
GİRİŞ 26.04.2022 15:16 GÜNCELLEME 26.04.2022 15:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Moldova sınırları içerisinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Transdinyester'de bir yönetim binasına roketatarla saldırı gerçekleştirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, bu bölge için bir açıklama yaptı.

Transdinyester'deki saldırıların terör, provokasyon ya da holiganlık olduğuna kadar vermek için soruşturmaların sonuçlarını bekleme çağrısı yapan Rudenko, Moskova'nın, Moldova'daki sözde özerk bölge Transdinyester'deki duruma müdahale edilmesini gerektirecek bir senaryonun yaşanmasını istemediğini söyledi:

"Soruşturmalar sonucunda bunların arkasında komşu bölgelerde şiddeti kışkırtmak isteyen güçlerin bulunduğunun ortaya çıkmasını hiç istemeyiz. Soruşturma, tüm gerekli parametrelere ilişkin olarak yürütülecek ve sorumluların cezalandırılacağını umuyoruz."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Trandisyester'deki endişe verici durumu dikkatle takip ettiğini söyledi.

RUS KOMUTANIN TRANSDİNYESTER TEHDİDİNİN ÜZERİNDEN SADECE 2 GÜN GEÇTİ

Rusya Silahlı Kuvvetleri Merkez Askeri Bölgesi Komutan Yardımcısı Rustam Minnekayev'in geçtiğimiz günlerde Transdinyester'e yönelik sözleri derin endişe yaratmıştı:

"Ukrayna'nın güneyini kontrol etmek, Rusça konuşan nüfusa baskı gerçeklerinin olduğu Transdinyester'de bir çıkış yolu sağlayacak."

RUSYA TRANSDİNYESTER'E GİRER Mİ?

Ukrayna-Moldova sınırındaki Transdinyester, Moldova içinde özerkliğini ilan etmiş sözde bir cumhuriyet. Yerleşik halkın neredeyse tamamında da Rusya pasaportu var.

Harita şoke etti: Putin'in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova'ya mı girmek?Harita şoke etti: Putin'in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova'ya mı girmek?

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başında Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ekibiyle söz konusu saldırıları değerlendirdiği Güvenlik Konseyi toplantısında yer alan haritada; Ukrayna'nın 4 parçaya bölündüğü görülmüştü.

Haritaya göre Rusya; Odessa'yı işgal ediyor ve buradaki birliklerini de Moldova sınırları içindeki Transdinyester bölgesine doğru harekete geçiriyor.

Konuyu haberleştiren uluslararası basın, bu haritayla bir gözdağı verildiğini ve bu haritanın Putin'in gizli planı olabileceğini ifade etmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynayı kullanan batı dan dolayı rusyanın tepki vermesi normal,fakat bağımsız bir ülkenin işgal edilmesi kesinlikle affedilemez ve haklı bir sebep olamaz!ister abd ister rusya.Dunya bunların oyun alanı değil!Üstelik rusya ukraynanın tamamen silahsızlandırılmasını istiyor.Bu istekle gelecekte neyi hedefliyor?!Kesinlikle Ukrayna ordusu devam ettirilmeli
    Cevapla
  • tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    neymiş o transdinyesterdeki endişe verici durum? birdenbire mi ortaya çıktı?
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Transdinyestere roketi, Rusya kendi attırıyor,,bak Ruslara saldırıyorlar demek için ...bilmeyen eşşek kaldımı.....yoksa Moldova ve Ukrayna ezer geçer sırf Rusya gelmesin dediler,,,noldu yine geldi sarıbela
    Cevapla
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi İnşallah :)
    Cevapla
  • Sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu risya ve abd hic rahat durmayacanlar .oyunlzrini hep turkiye uzeri oynuyorlar..birbirlerine de dusmuyorlar ne hikmetse.. transdiniyer ,yarin da bogazlar...ALlah belasini versin bunlarin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı