Rusya savaşta yunusları devreye soktu

Yeni yayınlanan uydu görüntüleri, Rusya'nın Karadeniz'deki donanma üssünü korumak için eğitimli yunusları kullandığını ortaya koydu.

Rusya savaşta yunusları devreye soktu
Rusya savaşta yunusları devreye soktu
GİRİŞ 28.04.2022 10:53 GÜNCELLEME 28.04.2022 10:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar Technologies tarafından sağlanan görüntülerde, Rusya'nın dev donanma üssünün bulunduğu bölgede iki eğitimli yunus balığı dikkat çekti. Yunusların, Rusya'nın Ukrayna'da 2014'te ilhak ettiği Kırım'daki Sivastapol limanı girişine yerleştirildiği belirtildi.

GÖREVLERİ UKRAYNALI DALGIÇLARI ENGELLEMEK

Askeri amaçlar için bölgede yunusları eğiten Rusya, Ukrayna işgalinde Karadeniz'deki en büyük donanmasının bulunduğu bölgeyi de bu yunusların yardımıyla koruyor. ABD Donanma Enstitüsü'ne bilgi sağlayan denizaltı analisti H. I. Sutton, yunusların Rusya'nın Ukrayna işgalinin başladığı şubat ayında bölgeye yerleştirildiğini duyurdu. Yunusların temel görevi, Ukraynalı dalgıçların limana sızıp sabotaj saldırıları düzenlemesini önlemek.

Bu, yunusların askeri amaçlarla kullanıldığı ilk olay değil. Çeşitli ülkeler yunus balıklarını eğiterek çeşitli askeri görevlerde kullanıyor. ABD, 1960'lardan beri yunusları ve denizaslanlarını sularını güvende tutmak için eğitiyor. Rusya da Sovyetler Birliği döneminden bu yana Sivastapol'daki yunusları gemilere patlayıcı yerleştirmek ve mayın tarama faaliyeti gibi askeri görevler için kullanıyor.

Çok zeki hayvanlar olarak tanınan yunuslar, elektronik deniz radarının fark edemediği mayın ve diğer tehlikeli nesneleri tespit edebiliyor. Ancak yunusların askeri amaçlarla kullanılması, hayvan hakları savunucularının tepkilerine yol açıyor.

YORUMLAR 24
  • Hasantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan hakları savunucularinizkim
    Cevapla
  • küçük bir istek 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki yollar, yerden 2-3 metre yüksek yapılırsa, canlılar, yolun altından giderler, uçarlar. böylece, çiçekten çiçeğe giden arılar, kelebekler, uğur böcekleri, kedi köpek, inek v.s hayatta kalır. çünkü motorlu taşıtlar, istemeden her gün milyonlarca hayvana çarparak öldürüyor DİKKAT! ( yollar yükseltilmeli, hayvanlar altından geçmeli-uçmalı.)
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    sokakta 10 milyon hayvan var.. hayatta kalması gereken insan hayvan değil.
    Cevapla
  • halis 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam olmuş bil.
    Cevapla
  • bence etkisiz 2 yıl önce Şikayet Et
    denize elektrik verdinmi ölür gider.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun lan rusya bi ukraynanın hakkından gelemedin şimdi müslüman ülke olsaydı on defa alırdınız
    Cevapla
  • ibo wien 2 yıl önce Şikayet Et
    teke tek olsa rus yutardi ilk günü ukranyayi farkindaysan destek aliyor namik.
    Cevapla
  • hakan er 2 yıl önce Şikayet Et
    ben güçlüyüm her ülkeyi yenerim diyen hasta liderleri ve milleti inşallah yok olur dünyaya bela olan bu iblislerin sonunu görmek ne güzel hayvanları bile pis işlerine bulaştırmış iblisler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...