Kadir Gecesi Müslüman oldu: O'nun adı artık Kadir

Alman vatandaşı Andreas Bernd, Kadir Gecesi'nde bir camide düzenlenen ihtida töreniyle kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Şahitlerin huzurunda İslamiyet'i kabul eden Bernd, "Kadir" ismini aldı.

GİRİŞ 28.04.2022 12:23 GÜNCELLEME 29.04.2022 17:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Köln kenti yakınlarındaki İslam Toplumu Milli Görüş'e (İGMG) bağlı Brühl Camisi'nde Kadir Gecesi İslamiyet'e geçmeye karar veren Andreas Bernd, düzenlenen ihtida töreniyle kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Şahitlerin huzurunda İslamiyet'i kabul eden Bernd, "Kadir" ismini aldı. Kendisine cami imamı Murat Oruç tarafından imanın ve İslam'ın şartları anlatıldı.

"DEĞERLER İSLAM İÇERİSİNDE YAŞATILIYOR"

Müslüman olan Kadir yaptığı açıklamada, "İnsanlık, dürüstlük ve saygı gibi değerlerin İslam dini içerisinde yaşatıldığını düşünüyorum, onun için İslamiyet'i seçtim" dedi.

"EN KÜÇÜK HÜCREME KADAR HİSSETTİM"

Cami imamı Murat Oruç ise, "Bugün Kadir gecesini idrak etmenin mutluluğunu yaşarken bir mutluluğu da Andreas kardeşimizin Müslüman olma kararını bizlere iletmesiyle yaşadık. Biz de 'Kadir' ismini koyarak Kadir gecesinde bir kardeşimizin Müslümanlığına ilk defa şahit olduk. Gerçekten bugün Kadir gecesinin kıymetini hayatımda ilk defa en küçük hücrelerime kadar hissettim" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • ali gül 2 yıl önce Şikayet Et
    bizdede tam tersi oluyor
    Cevapla
  • Doruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bir art niyet yoktur..İnşaallah gerçektir..Zira bu şekilde müslümanlar o kadar çok kandırıldı ki dile söze gelmez.Rabbim gönlüne göre versin.
    Cevapla
  • Topal kurbaga 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Türk kizi arkada$i istemi$tir bunu.
    Cevapla
  • HACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanların arkası bırakılmamalı. Daha yeni oldukları için bazı sıkıntıları olabilir RABBİM in rızası için yardım edilmeli.
    Cevapla
  • Dogan 2 yıl önce Şikayet Et
    O çalıştı kazandı . Biz babadan kalan mirası koruya bileceğiymiş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!