Mekameleen TV'den Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı

Müslüman Kardeşler'in İstanbul merkezli yayın yapan uydu kanalı "Mekameleen", Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırıp yurt dışına taşınacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 30.04.2022 09:55 GÜNCELLEME 04.05.2022 09:57
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yayın yapan Müslüman Kardeşler'in yayın organı "Mekameleen" adlı TV kanalı, Türkiye'deki yayınlarını durdurma kararı aldı.

Kanalın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; televizyonun stüdyolarını başka bir ülkeye taşıyacağı aktarıldı.

İstanbul'da "Mekameleen" dışında, Müslüman Kardeşler'le bağlantılı "El-Sharq" ve "Vatan" kanallarının da büroları yer alıyor.

Sürpriz gelişme: Sisi yönetiminden Mısır medyasına 'Türkiye ve Erdoğan' tavsiyesiSisi'den Mısır medyasına 'Türkiye ve Erdoğan' tavsiyesi

Arap medyasında çıkan Mısır iddiasına Türkiye'den yalanlamaTürkiye'den Müslüman Kardeşler medyasına ölçülü haber telkini

TÜRKİYE KANALLARI KAPATMADI AMA ÖLÇÜLÜ HABER KONUSUNDA UYARDI

Ekim 2020'de darbeci Sisi yönetimi Mısır medyasına telkinde bulunarak, Türkiye hakkında doğru haber yapılmasını istemişti.

Mart 2021'de Arap basınında ortaya çıkan haberlerde; "Türkiye Mısır muhalefetine yakın kanalları kapatıyor" iddiası gündeme getirilmişti. Bu iddia Türk yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Ancak Türk yetkililer yaptığı açıklamada bu kanallara, Mısır'daki yönetimi eleştirirken ölçülü olmaları ve basın ilkelerini aşacak şekilde kişisel saldırılar yapmamalarını telkin etmişti.

Karşılıklı bu ve benzeri hamlelerin ardından; Kahire-Ankara hattında normalleşme adımları atılmış, iki ülke heyetleri görüşmelere başlamıştı.

"MİSAFİRPERVERLİKLERİNDEN DOLAYI TÜRKİYE'YE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Kanaldan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mekameleen Uydu Kanalı, yaklaşık 8 yıl önce yayına başladığından bu yana, tüm sevgili halkımız için gerçeğin sesi olmaya çalışıyor. Mısır'ın ve Arap bölgesinin geçtiği önemli olaylarda, resmin tamamını aktarmak, adalet ve özgürlük değerlerini, bilincini yaymak, mazlumların ve tutukluların sesi olmak için yanınızda olduk.

Mekameleen yönetimi, kimseden gizlenmeyen koşullar nedeniyle ve kanalın tüm gerçeği aktarma misyonunu sürdürme kaygısıyla, kanalın yayınını, stüdyolarını ve tüm faaliyetlerini Türkiye dışına taşımaya karar vermiştir.

Dünyanın farklı yerlerinden yayınlarımız yeniden başlatılacaktır. Buna göre kanal, Türkiye'deki stüdyolarını kapatacak ve önümüzdeki günlerde farklı dünya başkentlerinden yeniden yayına başlayacak.

Türkiye'ye, liderliğine ve halkına geçmiş yıllardaki cömert misafirperverlikleri için en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 104
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kimseye fazla güvenmesin....
    Cevapla
  • SultanAlparslanHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Türkiye; Mısır, suud, bae ve diğer körfez ülkeleriyle istihbarat bazlı çok derin planlar yürütüyor. Allah aşkına derin düşünün sığ olmayın. Bu kanallar zaten online yayın yapıyor. Rusyada olsa ne olur, ingilterede olsa ne olur. Türkiye körfez çetesini (güreş tabiriyle) kafakola aldı. Onların işi bitti. Hedasi barajı, somali, sudan, yemen, katar, libya vs üsleri ve pek çok açık gizli hamle var. Türkiye hamlesini yaptı onlarda yunan, fransa ve israille kısır bir hamle yapmaya kalktılar. Türkiye hem bu hamleyi libya ile bertaraf etti hemde onların yahudiyle aynı taraftan görünerek Müslümanlar tarafından tepkiye uğramalarına neden oldu.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    suudla biraz ilişki bu adamları ürküttü.Türkiye küçük devlet degil ..evet sisi darbesini kınıyoruz ama misirla ilişki devam edecek
    Cevapla
  • UYARIyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda ya çok cahiller yada İslam düşmanlığı gözlerini kör etmiş. Yahudi FOX, CNN, T24, ALMAN DWELLE ve benzeri BİRÇOK Türk İslam düşmanı kanalları alkışlayanlar, İslami yayın yapan TV ler için canları cehenneme diyecek kadar kör kör kör yada İslam düşmanı
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef hayat böyle; istenilen şey dünyada dostluklar tüm güzellikler hakim olsun, kavgalar, düşmanlıklar, hak yenilmemesi, ve kardeşlik olsun ama olmuyor. Ülkeler ve milletler için dönemin şartları diye bir şey var.kimi stateji der kimi menfaat der, insanlarda brey olarak bu stateji ve menfaat üzerine hareket ediyorlar bunada deneyim denen dünyanın en aşagılık kelimesine sarıldılar. O yüzden dünyanın ilk tarihinden beri insanlar birbirleriyle didişip duruyorlar güclü olan haklı güçsüz olan haksız oluyor. O yüzden yok taraf olmuşuz yok olmamışız bunlar boş işler. Tek bir doğru vardır o da kayıtsız şartsız haklının olduğu tarafı tutmaktır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor