İdlib kamp sakinleri, bayrama sıla hasreti ve pahalılığın pençesinde giriyor

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin bombardımanı yüzünden zorla yerlerinden edilen yüz binlerce sivil, bir Ramazan Bayramı'na daha evlerinden uzak ve hayat pahalılığının gölgesinde giriyor.

İdlib kamp sakinleri, bayrama sıla hasreti ve pahalılığın pençesinde giriyor
İdlib kamp sakinleri, bayrama sıla hasreti ve pahalılığın pençesinde giriyor
GİRİŞ 30.04.2022 15:53 GÜNCELLEME 30.04.2022 15:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mart 2011'den bu yana süren iç savaşta yerinden edilen veya mülteci konumuna düşen yüz binlerce Suriyeli, evlerinden uzak 12'nci Ramazan Bayramı'nı geçirmeye hazırlanıyor.

İdlib kenti, bu yıl Ramazan Bayramı'nda da Şam, Humus, Hama ve Dera illerinden zorla yerinden edilen yüz binlerce sivile ev sahipliği yapacak.

Yerinden edilen siviller, çadır kampı hayatına ayak uydursa da bir yandan pahalılık diğer yandan maddi imkansızlık yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

İDDEF, İdlib'deki yetimleri unutmuyorİDDEF, İdlib'deki yetimleri unutmuyor

İdlib'de enkaz arasında iftarİdlib'de enkaz arasında iftar

"ÇOCUKLARIMIZA HERHANGİ BİR ŞEY ALAMADIK"

İdlib'in Marratinnuman ilçesinden 2019 yılında yerinden edilen ve İdlib'deki Ezrak Kampı'na sığınan Abdülkerim Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi durumları kötü olduğu için bayrama herhangi hazırlık yapamadığı söyledi. Halil, kampta yaşayan sivillerin yoksulluk içinde hayat sürdürdüğünü belirterek, "Burada kimsenin alışveriş yapma imkanı yok. Her şey fahiş fiyatlara satılıyor. Bayrama 2 gün kaldı ve çocuklarımıza herhangi bir şey alamadık." dedi.

"KAMPTA BAYRAM YOK"

İdlib'in Serakib ilçesinden yaklaşık 3 yıl önce yerinden edilen Hamide Mustafa ise "Çocuklarıma ne bayramlık ne de bayram tatlısı alacak param var. İmkanımız yok." diye konuştu.

Çadırda toplam 11 kişi yaşadıklarını söyleyen Mustafa, "Buradaki bayram ile köydeki bayram arasında çok büyük fark var, kampta bayram yok, çocuklarımız gurbette." ifadelerini kullandı.

"BAYRAM VAR AMA NEŞESİ YOK"

Altı çocuk annesi Hatice Enes de çocuklarının sürekli bir şeyler istediğini ancak harcama yapacak gücü olmadığı için kendisini aciz hissettiğini kaydetti. Enes, "Allah’ın rahmetini bekliyoruz. Yerimden edilmeden önce durumun daha iyiydi. Şu an herhangi bir şey satın alacak imkanım yok. Bayram var ama neşesi yok." dedi.

Çocuklarının yüzünü güldürecek bir şey bulamadığını belirten Enes, "Üzerimize elbise alacak paramız yok. Çocukların hepsi bayramlık istiyor ancak benim de imkanım yok." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengin olucam onlara destek olup fakir ölcemmm...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş hariç aynı sorunlar bizdede var yeter artık !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi