İngiltere Başbakanı Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslendi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslendi. Putin'in yenilmez olduğu efsanesine son verildiğini söyleyen Johnson, "Askeri tarihiniz ve ülkenizin tarihindeki en görkemli bölümlerden birini yazdınız" dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslendi
İngiltere Başbakanı Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslendi
GİRİŞ 04.05.2022 01:22 GÜNCELLEME 04.05.2022 01:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Winston Churchill'in 1940 yılında İngiltere parlamentosuna yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Johnson, bu sizin en iyi saatlerinizdi diye konuştu. Ukrayna parlamentosuna seslenen ilk batılı lider olan İngiltere başbakanı Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgali sonrasında Batının tutumunu eleştirdi. Johnson, "O zaman Vladimir Putin'e getirmemiz gereken yaptırımları toplu olarak uygulamayı başaramadık. Aynı hatayı tekrar yapamayız." dedi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ise dünya liderlerine Rusya'ya yönelik petrol ve doğalgaz ambargosu çağrısında bulundu..

PUTİN: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Fransa Devlet Başkanı Macron ile telefonda Görüşen Rusya lideri Vladimir Putin ise Moskova'nın Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi. Görüşmelerin şimdiye kadar sonuçsuz kalması konusunda Kiev'i suçlayan Putin, küresel petrol ve gıda fiyatlarındaki artış için de batının yaptırımlarını sorumlu tuttu.

Görüşmede Putin'e ateşkes çağrısı yapan Macron ise "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi üyesi olan Rusya uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeli" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ukrayna'daki durumu görüşmek için Moskova'ya giderek Putin ile bir araya gelmek istediğini söyledi. İtalyan medyasına konuşan Papa, Mart ayında ilettiği görüşme talebine Putin'den henüz yanıt gelmediğini vurguladı.

YORUMLAR 26
  • ASIL 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz in işi Fitne çıkarmak, İngiliz ve Evladı Abd Dünyada kan akıtmadıgı yer yer yok.
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım İngiltere.. Rusya ya LAF ile ÇOK SALLIYORDUNUZ.. Şimdi fırsat doğdu, Ukrayna nın YANINDA OLUP, DİREK SAVAŞIN da GÖRELİM..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya Gaz vermeye devam ediyorlar
    Cevapla
  • VLADİMİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Sersem herif güzelim ülkeyi mahfetiniz
    Cevapla
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Winston Churchill denilen kana susamış cani domuz . 1.Dünya savaşında ve Çanakkale de Türk askerlerine karşı ulus anlaşmalara aykırı olarak insanlık dışı olan yasaklı gaz ve silahları kullanmış. 'Bunun suç olduğu hatırlatılıncada, insana karşı kullanmak suç. Ben insana karşı kullanmadım. Türkler insan değil ki?.' demiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler