Rusya'dan İsrail iddiası: Ukrayna'da bize karşı savaşıyorlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki Azov taburunda İsrailli paralı askerlerin olduğunu ve bunların Rusya'ya karşı savaştığını iddia etti.

Rusya'dan İsrail iddiası: Ukrayna'da bize karşı savaşıyorlar
Rusya'dan İsrail iddiası: Ukrayna'da bize karşı savaşıyorlar
GİRİŞ 04.05.2022 13:02 GÜNCELLEME 04.05.2022 13:19
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sputnik radyosunda katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, son günlerdeki İsrail ile olan gerilime yönelik açıklamalarda bulundu.

İsrailli politikacıların enformasyon kampanyasını şişirdiğini belirten Zaharova, "Onların duymak istemeyeceği bir şeyi söyleyeceğim. Belki ilgilenirler. Ukrayna'da İsrailli paralı savaşçılar, Azov militanlarıyla omuz omuza bulunuyor" diye konuştu.

İsrail'in bundan habersiz olamayacağını vurgulayan Zaharova, bu konuyla ilgili şahsen video görüntülerini ve diğer materyalleri gördüğünü ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova

RUSYA İLE İSRAİL ARASINDAKİ "ZELENSKİY" GERGİNLİĞİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir İtalyan televizyonuna verdiği röportajda "Zelenskiy'in Yahudi olduğunu söylüyorlar. Bana göre Hitler'in de Yahudi kökleri vardı. En büyük Yahudi karşıtları, Yahudilerdir" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Lavrov'un sözlerine "Affedilemez, skandal bir açıklama, feci bir tarihi hata" diye tepki göstererek Rusya'dan özür beklediklerini belirtmişti.

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoliy Viktorov'un "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirilmişti.

Daha sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'da antisemitizmin son yıllarda geliştiği yönünde bir açıklama yaparak, "Tarih, ne yazık ki, Yahudiler ile Naziler arasındaki trajik iş birliğinin örneklerini biliyor" ifadelerine yer vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavuru yesin
    Cevapla
  • AnyOne! 1 yıl önce Şikayet Et
    Neler saklanıyor bir bilseniz. Editör bu yorumu yayınla da halkımız biraz bilinçlensin. Orta yerde söyleyemiyoruz ama bari anonim olarak azıcık mesaj verelim: Yaklaşık 8-9 sene önceydi. National Geographic'te çalışan bir abimiz anlatmıştı. Öldürülen ve yahudi olarak gösterilen çoğu sivil, Filistin'den getirilip Almanya'da katledildi. Bununla ilgili belgesel çekildi ve bilin bakalım neden yayınlanmadı? Bu yazdığım sadece basit bir parçası. İşin aslı çok başka dostlar. Her yerde gördüğünüze ve duyduğunuza inanıp kuru kuruya bir şeylerin arkasından koşmayın. Er ya da geç; sözde ermeni soykırımı ve yahudi soykırımı tüm çıplaklığı ile yayınlanacak! Kaçamayacaksınız. Suyunuz çok ısındı.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi soykırımı YOK... DÜNYAYI KANDIRIYORLAR... Araçtırin görürsünüz. Yahudilerin düzmecesi....
    Cevapla
  • Mursi 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail dünyayı karıştıran
    Cevapla
  • Fkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudileri Filistin'e gitmeleri için yahudi hitler gizli anlaşma sı var
    Cevapla
  • 05052022 1 yıl önce Şikayet Et
    Aytunç Altundal rahmetli hocanın Hitler kitabı var mutlaka okuyun. Rusya doğru söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı