Fransa'dan Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenli' sözlerine tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, "Hitler'in Yahudi kökleri vardı" diyen Rusya Dışişleri Bakanı'na, "Sayın Lavrov ve Bakanlığının İkinci Dünya Savaşı'ndaki vahşetle ilgili yaptıkları tarihsel manipülasyon alçakça" sözleriyle tepki gösterdi.

Fransa'dan Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenli' sözlerine tepki
Fransa'dan Lavrov'un 'Hitler Yahudi kökenli' sözlerine tepki
GİRİŞ 04.05.2022 13:37 GÜNCELLEME 04.05.2022 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a tepki gösterdi.

Le Drian, Lavrov'un "Hitler'in Yahudi kökleri vardı" ifadelerini anımsatarak, "Sayın Lavrov ve Bakanlığının İkinci Dünya Savaşı'ndaki vahşetle ilgili yaptıkları tarihsel manipülasyon alçakça" ifadesini kullandı.

Bu "kabul edilemez ve menfur" söylemi kınadığını belirten Le Drian, Rusya'nın "Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili yürüttüğü dezenformasyona" karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 1 Mayıs'ta bir İtalyan televizyonuna yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Nazi varlığının inkar edilemeyeceğini, bazı Ukraynalı askerlerin vücutlarında Nazi sembollerinden dövmeleri olduğunu savunarak, "(Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy'nin Yahudi olduğunu söylüyorlar. Bana göre Hitler'in de Yahudi kökleri vardı. En büyük Yahudi karşıtları, Yahudilerdir" yorumunu yapmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Bakan Lavrov'un sözleri "feci" olarak nitelendirmiş ve Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov' "açıklama yapmak üzere" Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Anti İsrail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarası olan gocunur, yahudi soykırımı yalandan ibaret, japon profõsör bunu kanıtladı ama mossad tarafından susturulmuștu. Rahmetli Hitler yahudiler filistine gõçmeyince kampları bahane etdiler. toplama kamplarında cingeneler evsizler ișsizler anti naziler savașa karșı olanlar soykırıma tutuldular. Nürberk mahkemelerinde Alman toprakkarında hiç bir yahudinin öldürüldüğü ispat edelememiștir.
    Cevapla
  • Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama lavror dogruyu söylüyor ya annesi ya babası yarı yahudi
    Cevapla
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın lavrov doğru söylüyor Yahudi İsrail'den ibaret değil dünyanın her yerindeler örneğin gezi olaylarının bir numaralı finansörü soros Macar vatandaşı olduğu gibi
    Cevapla
  • Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim söylerse söylesin doğru olandan rahatsız olmamk lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...