Dubai'de İsrailli Fida Kiwan idam edilecek

İsrailli Fida Kiwan, Dubai'deki evinde uyuşturucu kokain bulundurmaktan suçlu bulundu ve ölüme mahkum edildi

Dubai'de İsrailli Fida Kiwan idam edilecek
Dubai'de İsrailli Fida Kiwan idam edilecek
GİRİŞ 08.05.2022 16:30 GÜNCELLEME 08.05.2022 16:30
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bir yıl önce iş için Dubai'ye gelen fotoğrafçının evine baskın yapan polis ekipleri yüklü miktarda uyuşturucu madde ile karşılaştı. İdam cezasına çarptırılan genç kadının bu ay içinde gerçekleşmesi beklenen cezasının uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu.

İsrailli Fida Kiwan, Dubai'deki evinde uyuşturucu kokain bulundurmaktan suçlu bulundu ve ölüme mahkum edildi. Bazı kaynaklarda 38 kimilerinde de 43 yaşında olduğu aktarılan Kiwan'ın, bir yıl önce orada çalışmak üzere Filistinli bir tanıdığının daveti üzerine Dubai'ye gittiği bildiriliyor. Kiwan, 17 Mart 2021'de dairesinde yapılan aramada 500 gram esrar ve 50 gram kokain ele geçirilmesinden kısa süre sonra tutuklandı.

YASALAR ÇOK KATI

Milliyet'te yer alan habere göre Fida Kiwan ve ailesi, uyuşturucunun ona ait olduğunu reddediyor. Davaya aşina olan yetkililer, The Times of Israel'e yaptıkları açıklamada, cezanın temyiz üzerine uzun bir hapis cezasına çevrilmesini beklediklerini söyledi.

Uyuşturucu konusunda yasaları çok katı olan Birleşik Arap Emirlikleri, uyuşturucu kaçakçılığının ölüm cezasını genellikle ömür boyu hapse çeviriyor.

30 MART'TA ÖLÜM CEZASI ALDI

Geçen Mart ayından bu yana Dubai'de bir hapishanede tutulan Fida Kiwan, iş için Dubai'de bulunuyordu. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Kiwan, bu suçlamayı reddetti ve dairesine kokainin yerleştirildiğini iddia etti. Bir yıl hapis yattıktan sonra, iddia edilen suçtan 30 Mart'ta ölüm cezasına çarptırıldı.

SON İDAM 2014'TE GERÇEKLEŞTİ

Yargıçlar ölüm cezası verse bile Körfez devletinde ölüm cezası nadiren uygulanıyor. Bilinen en son infazlar 2014'te cinayetten hüküm giymiş kişiler için gerçekleşti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, davadan haberdar olduklarını ve "konsolosluk ve Emirlikler'deki temsilcilerimiz aracılığıyla ele aldıklarını" söyledi.

BU OLAY İLK DEĞİL

Bu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir İsrail vatandaşından çok miktarda uyuşturucu ele geçirdiği ilk olay değil. Ekim 2021'de 31 yaşındaki İsrailli Halil Dasuki, Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden İsrail'e gönderilen yarım ton kokain kaçakçılığına karıştığı şüphesiyle Dubai'de tutuklandı. Polis yetkilileri, uyuşturucu taşıyan konteyneri tanımlayan bir ipucunun kendilerine verilmesi sayesinde kaçakçılık girişimini engellediklerini söyledi. Uyuşturucu kaçakçılığı konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir suç örgütüne aracılık yaptığından şüphelenilen "Orta Doğu kökenli" şüphelinin tutuklandığını belirtilmişti.

AVUKATINDAN İSRAİL HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

İsrailli yetkililer, ölüm cezasının yerine uzun hapis cezasının geleceğini umduklarını söylüyor. Kiwan'ın ailesi, İsrailli cumhurbaşkanına olaya müdahale etmesi için başvurmayı düşünüyor. Kiwan'ın avukatı, İsrail hükümetini, diğer davalarda da böyle yaptığını belirterek, Körfez devletine davayla ilgili diplomatik baskı uygulamaya çağırdı.

Avukat Tami Ullman, "Aile benimle iletişime geçti. İsrail makamlarını tüm yetkilerini Dubai'deki yetkililere karşı kullanmaya çağırıyorum. Önceki başbakan bir keresinde Rusya'da hüküm giymiş bir kadını İsrail uçağıyla geri getirmişti. Yani devletin müdahale etme kapasitesi var" ifadelerini kullandı.

İsrailli Naama Issachar Moskova'ya seyahati sırasında, 10 gram esrar taşıdığı için hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski Başbakan Benjamin Netanyahu, genç kadını geri almak için Moskova'ya habersiz bir ziyaret yapacak kadar ileri gitmişti.

"ONU TERK ETTİLER"

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Kiwan'ın bir arkadaşı, bu durumu Issachar'ınkiyle karşılaştırdı. Yetkililerin olaya gerektiği kadar müdahil olmadığını, karara kınama yapılmadığını söyledi ve basın mensuplarına açıklama yaparak "Ölüm cezasına çarptırılana kadar onu terk ettiler" diye konuştu.

Issachar'ın ailesi de, medyada sıkça yer almaya başlamadan önce hükümetin kendilerine yeteri kadar yardımcı olmadığından yakınmıştı. ABD ve İsrail vatandaşlığı bulunan Naama Issachar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini effetmesi üzerine serbest bırakılmıştı. Naama, Moskova Havaalanı'nda çantasında yaklaşık on gram esrar bulmasından sonra tutuklanmıştı. Issachar'ın serbest bırakılmasına Moskova'da Putin ile İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu arasındaki görüşmelerden sonra karar verilmişti.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, 2020'de Bahreyn ile ABD'nin aracılık ettiği Abraham Anlaşmalarını imzalayarak ilişkilerini normalleştirdi. BAE o zamandan beri İsrailliler için popüler bir turizm ve iş merkezi haline geldi ve on binlerce insan Emirlikleri ziyaret etti.

YORUMLAR 19
  • yani 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerekeni yapılır inşallah idam
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin yakinda israile teslim ederler, bizim papazi abd ye teslim ettigimiz gibi
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    yavas yavas uyusturadan ölecegine BEA isi cabuk bitiriyor iyi yapiyor cünkü kulanan baska masumlarada zarar veriyor uyusturucu ticareti yapiyor
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık,İsrail'in Filistin uygulamalarına nasıl şiddetle karşı isem,Bir İsrail'li kızcağızın da uyuşturucu alakası yüzünden ölümle infazını aynı şekilde telin ediyorum şiddetle.isterse kullanıcı değil,kaçakcı olsun.Can bu ya, ayıptır,böyle bir ceza olmamalı,müebbet de çok,eğer ceza alırsa,uyuşturucu konusunda aklı başına gelince serbest bırakılacak bir süre olmalı.Naftali Bennet uyuyor herhalde,idam nedir ya!..tuh!.
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kafir israilli de git atesin bol yerin cehenemin ta dibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık