İslam İşbirliği Teşkilatı: İslam dünyası ülkelerinin birliğe ihtiyacı var

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, İslam'ın dünyadaki imajının düzeltilmesi için İslam dünyası ülkelerinin birliğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı: İslam dünyası ülkelerinin birliğe ihtiyacı var
İslam İşbirliği Teşkilatı: İslam dünyası ülkelerinin birliğe ihtiyacı var
GİRİŞ 08.05.2022 20:39 GÜNCELLEME 08.05.2022 20:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İİT Genel Sekreteri Taha, BAE'nin başkenti Abu Dabi'de Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi (TWMCC) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek konferansın açılışında konuştu.

İSLAMİ BİRLİK ÇAĞRISI

Konferansın amaçlarına dikkati çeken Taha, İslam'ın dünyadaki kötü imajının düzeltilmesi dahil İslam dünyasının birçok sorunla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Taha, "Bu durum, İslam birliği kavramının ve İslam dininin gerçek imajının düzeltilmesi için Müslümanların, İslam ülkelerinin, toplumların ve kurumların birlik olmasını gerektirmektedir." dedi.

Dünya çapında savaşların, etnik ve mezhepsel çatışmaların giderek arttığına işaret eden Taha, konferansın bu bağlamda düzenlendiğini aktardı.

Taha, "Birçok İslam ülkesinde istikrarsızlığa neden olan savaşlar ve çatışmalardan İslam dünyası da etkilendi." ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    3.dünya savaşı çiksa elhamdülillah müslüman olduğumuzu hatirliyacagiz illede feleket mi olmasi gerek kendinize gelin ey Müslümanoğlu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor