Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan'a dert oldu

Yayınlanan yeni pasaportlarda Ayasofya'nın yer alması, Yunan basınında manşet oldu. SKAI TV "Türkiye'nin en büyük meydan okuması" başlığını atarken; Kathimerini gazetesinde ise; "Baskılar Türkiye'nin tutumunu değiştirmedi" denildi.

Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan'a dert oldu
Yeni pasaportlardaki Ayasofya detayı Yunanistan'a dert oldu
GİRİŞ 11.05.2022 11:36 GÜNCELLEME 11.05.2022 12:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli üretim e-Pasaport'u tanıtıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte pasaportun orta sayfasında Ayasofya Cami'nin fotoğrafı yer alacak.

SKAI TV: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEYDAN OKUMASI

Yunan basını, Ayasofya'nın pasaportlarda olmasına geniş yer ayırdı. SKAI TV gelişmeyi, "Türkiye'nin en büyük meydan okuması: Ayasofya, pasaportlarda camii olarak yer alacak" şeklindeki başlıkla okurlarına aktardı. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili "Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp, birinci Meclis Binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camii bulunuyor" ifadelerine dikkat çekildi.

KATHIMERINI: BASKILAR TÜRKİYE'NİN TUTUMUNU DEĞİŞTİRMEDİ

Kathimerini gazetesindeki haberde; "Türkiye'nin yeni pasaportları Ayasofya'yı bugünkü işleviyle yani camii olarak gösterecek" notuna yer verildi. Pasaportlara ilişkin kararın, Ankara'nın bu konudaki kararlılığını gösterdiğinin altı çizildi. Ayasofya'nın iki yıl önce müzeden camiye çevrilmesine uluslararası toplumdan gelen tepkilerin, Türkiye'nin tutumunu değiştirmediği anımsatıldı.

"YENİ PASAPORT AĞUSTOS AYINDA ÇIKABİLİR"

"Ayasofya yeni Türk pasaportunda olacak" başlığını kullanan newsbeast.gr adlı internet sitesi, Ayasofya'nın yanı sıra diğer tarihi yapılara da yer verileceğini yazdı. Aynı haberde, "Türkiye'de yeni pasaportların ağustos ayında çıkarılması bekleniyor. Belgenin sayfalarında iki yıl önce camiye dönüştürülen Ayasofya'nın görüntüsü yer alacak" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan gavurunun ahır yaptigi adalardaki camiler unutuldu mu. Muslumanlarca kiliselere Allah in evi olarak bakilirken Camilerimiz onlar icin dinsizler evi. Adalari gezsin gazeteciler turk eserlerinin noldugunu gorsun son 30 40 yilda. Osmanli selcuklu eklentilerini yikip anlamsiz Roma kalintilarini buluş yapmis gibi reklam eden monser zihniyetimize de musaade edilmesin.
    Cevapla
  • Abdullah b. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olsa ne yazar
    Cevapla
  • serdar presciler 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni çıkacak dijital tl ve banknotlar üzerindede görmek isteriz
    Cevapla
  • Veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çatlasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'