Biden ile Ürdün Kralı 2. Abdullah arasında Filistin zirvesi

ABD Başkanı Joe Biden ve Ürdün Kralı 2. Abdullah Beyaz Saray'da bir araya gelerek Filistin'de son günlerde tırmanan gerilimi görüştü ve iki devletli çözüm çağrısı yaptı.

Biden ile Ürdün Kralı 2. Abdullah arasında Filistin zirvesi
Biden ile Ürdün Kralı 2. Abdullah arasında Filistin zirvesi
GİRİŞ 13.05.2022 21:46 GÜNCELLEME 13.05.2022 21:46

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Kral 2. Abdullah'ın bugün Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Biden'ın görüşmede ABD'nin Ürdün'e "sarsılmaz" desteğini yinelediğine işaret edilen açıklamada, "Liderler bölgedeki son gelişmeleri ele aldı ve İsrail ile Batı Şeria'daki şiddetin sona erdirilmesi, gerilimin azaltılması ve söylemin yumuşatılması için acil mekanizma oluşturulması konusunu görüştü." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Biden'ın İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli çözüme güçlü desteklerini dile getirdiği ve Mescid-i Aksa'nın tarihi statükosunun korunmasının önemine işaret ettiği belirtildi.

Biden'ın Kral 2. Abdullah'ın Kudüs'teki kutsal mekanların korunmasındaki öneminin altını çizdiği aktarılan açıklamada, liderlerin bölgedeki altyapı, enerji, su ve iklim yatırımlarının önemine işaret edildiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında