Avusturya Başbakanı Nehammer'den Türkiye açıklaması

Başbakan Nehammer, barış için çabalarının sürdüğünü ve çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirterek "Türkiye ile ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşıyacağız. Bu bizim için pek çok açıdan çok önemli." dedi

Avusturya Başbakanı Nehammer'den Türkiye açıklaması
Avusturya Başbakanı Nehammer'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 15.05.2022 01:35 GÜNCELLEME 15.05.2022 01:40
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eski Genel Başkanı Sebastian Kurz’un yolsuzluk soruşturması nedeniyle Aralık 2021’de siyaseti bırakmasının ardından ÖVP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevine getirilen Nehammer, 40’ıncı Olağanüstü Kongre'de oy birliği ile yeniden parti başkanı olarak seçildi.

Nehammer, burada yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek ülkesinin tarafsız olduğunu ancak uluslararası hukukun ihlal edilmesi ve haksızlıklar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de söz söyleme hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Geçen ay Rusya ve Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin eleştirilere de yanıt veren Nehammer, Ukrayna’nın Buça kentinde yaşananları gördükten sonra muhtemel bir ateşkes ya da barış için mümkün olan her şeyin yapılmasının önemli olduğunu, bu trajedi karşısında hiçbir şey yapmadan olan biteni seyretmek yerine harekete geçtiğini söyledi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Başbakan Nehammer, barış için çabalarının sürdüğünü ve çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirterek "Türkiye ile ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşıyacağız. Bu bizim için pek çok açıdan çok önemli." dedi

Ukrayna’dan gelen sığınmacılara yönelik yapılan yardımlara da değinen Nehammer, düzensiz göçe karşı mücadelelerinin savaş öncesinde olduğu gibi süreceğini sözlerine ekledi.

Bu arada hakkında açılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle siyaseti bırakan Sebastian Kurz’un da kongreye katılması dikkati çekti.

NEHAMMER'İN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ

Başbakan Nehammer, geçen ay Moskova ziyareti öncesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşmüştü.

Rus ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen ve "İstanbul Süreci" adı verilen görüşmelerin "barış için en önemli şans olduğunu" her fırsatta dile getiren Nehammer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la haziranda İspanya'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geleceği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist = Abd ,Terörist = Ab , Terörist = Nato Adları farklı birlikleri farklı ortak yanları hepsi pkk sevinci.
    Cevapla
  • A. Satuk Buğra Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla ; "Kâfirler de aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdırlar. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar".. Enfal Suresi 73. Ayet Meali .. Rahman ve Rahiim Olan Allah'ın adıyla ; " Ey iman edenler! Kendi din kardeşlerinizden başkasını dost ve sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size ellerinden gelen kötülüğü yapmaktan geri durmaz; her zaman sıkıntıya düşmenizi isterler. Baksanıza, size olan şiddetli öfkeleri ağızlarından taşıyor. Kalplerinde gizledikleri kin ve düşmanlık ise daha korkunçtur. Eğer aklınızı kullanıp gereğince davranırsanız, size âyetlerimizi kesin bir şekilde açıklamış bulunuyoruz ..
    Cevapla
  • Huseyin ceyar 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkeler bize dost degil biz rusya dahil bu corafyada kendi kendine yeterli guclu saglam dostluklar iliskiler kurmamiz gerek natonun turkiyenin dostu olduguna inanmiyorum genislemesinede karsiyim veto edilmeli
    Cevapla
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dileğim Rusya ' nın bir an önce bu ülkeye de çökmesi çok iyi olurdu...Gelsin kurtarsın o çok güvendikleri terör itleri..... Binlerce şehidimiz bu zalimlerin yüzünden toprak altında .....
    Cevapla
  • Müfit 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunlara inanma ayıdan post bunlardan dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor