ABD'nin eski korgeneralinden Türkiye çıkışı: Derhal verilmeli!

ABD'nin eski Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, Washington'ın Türkiye'ye F-16'ları ve modernizasyon kitlerini derhal vermesi gerektiğini savundu. Hodges, "İstense bugün bitmeden çözülebilir" dedi.

GİRİŞ 16.05.2022 06:34 GÜNCELLEME 16.05.2022 09:41
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, Rusya'nın yaz sonuna kadar Ukrayna'daki savaşı kaybedeceğini söyledi.

CNN TÜRK'e konuşan Hodges, Washington'ın Türkiye'ye F-16'ları ve modernizasyon kitlerini derhal vermesi gerektiğini savundu.

"TÜRKİYE BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR LİDERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR"

Rusya-Ukrayna savaşı ve bölge ülkelerine etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Hodges, "Bir kere Rusya'nın İsveç ya da Finlandiya'yı işgal edecek kapasitesi ya da imkanı yok. Zaten Ukrayna ile zar zor başa çıkıyorlar. Hatta Rusya Ukrayna'da yenilecek. Yaz sonuna, Eylül'e kadar Ukrayna Ordusu'nun Rus güçlerini 23 Şubat hattına geri püskürteceğini ön görüyorum. Bundan sonra uzun vadede Kırım ve Donbas da dahil Ukrayna topraklarının tamamen geri alınmasına odaklanmalıyız. Burada Türkiye'nin hiçbir zaman Rusya'nın Kırım'ın ilhakını tanımamış olması çok önemli. Bu, Türkiye'nin bölgede gösterdiği önemli bir liderlik örneği. Yani Rusya tabii ki Finlandiya ve İsveç'i tehdit edecektir. "Askeri karşılık vermemiz gerekebilir" dediler, Nükleer silahları olduğunu hatırlatmak için geçit töreninde gövde gösterisi yaptılar. Ama saldırmayacaklarından kesinlikle eminim. Ama, Birleşik Krallık çoktan iki ülkeyle karşılıklı savunma anlaşmaları imzaladı. ABD ve diğerlerinin de bir sorun çıkması durumunda destek vermeye hazır olduğunu düşünüyorum. Finlandiya on yıllardır olası bir Rus işgaline karşı hazırlanıyor. Dünyanın en iyi seferberlik sistemine sahipler. Çok güçlü bir kalıcı orduları var. Bence Rusya tehdit eder ama bu süreci durduramayacağını biliyor." dedi.

"F-16'LAR DERHAL TÜRKİYE'YE VERİLMELİ"

Hodges, "Bence F-16 meselesi derhal çözülmeli. İstense bugün bitmeden çözülebilir. Biden Yönetimi harekete geçmeli, Senato ve Dış İlişkiler Komitesi ile çalışmalı. Direnişin bir kısmının bu komiteden geldiğini düşünüyorum. Yani bu konu net bir şekilde çözülmeli." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Yalancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyalama taktiği,birini verecek gibi konuştur,diğerini vermeyecekmiş gibi.Sonuç oyalama.Umarım mius üretilmiştirde biz oyalıyoruzdur bunları.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz yapmayın uçağı, biz veririz oyunu. Karşılığında da ne tavizler isterler. Geçti o eski Türkiye nin satılmış yöneticileri.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların verin demesi iki AB ülkesinin nato ya girişine Türkiye' nin yeşil ışık yakması için.Ama istediklerini aldıklarında ya uçaklara el koyarlar yada parayı alıp satışı iptal ederler F35 süreci ortada paya el koydular hala vermiyorlar...
    Cevapla
  • kurtarmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır faydalandıgınız, F35 paraları ile dolandırdıgınız, teröristleri silahlandırdıgınız düşünüldügünde.. F16 filan vermek çok ucuz kaçar.
    Cevapla
  • Kaburgacı Zihni 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah vermezler...f35 parasını hemen iade alıp hemen milli uçak ve iha projelerine yatıralım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!